Vitlöksfrästa räkor
Denna godaste av tapas
I Spanien kan de sina tilltugg. Gambas al Pil Pil är räkor frästa i olja med vitlök och chili. Vi äter bröd till och det suger upp den himmelska oljan.
Så enkelt, så otroligt gott.
Den här tapasrätten behöver ingen närmre beskrivning. Man fattar :))
Skippa brödet och det är perfekt lowcarb.
Gambas al pil pil
3 msk olivolja
1 tsk chiliflingor el färsk chili
1 nypa salt
2 vitlöksklyftor, hackade
paprikapulver
12 stora råa räkor
bladpersilja, hackad (spara lite till dekoration)
bröd till servering
2. Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt salt, chiliflakes eller färsk chili. Rör om. Lägg i hackad vitlök. Fräs snabbt. Pudra över lite paprikapulver. Fräs ihop.
3. Lägg i räkor och tillaga dem tills de är rosa. Rör i persilja.
Servera genast med gott lantbröd eller baguette till dina vitlöksfrästa räkor.
7 Kommentarer
-
Vilka räkor. Var köper du dom?
Påminner mig om dom räkor vi alltid åt i Thailand. Är verkligen något att
sätta fingrarna i. -
Lovar att jag ska göra dessa Gambas inom en snar framtid!
Kram
Monika-
Räkor är alltid så gott, eller hur! Har du något gott recept på räkor?
-
Hallå!
Jo har säkert något gott recept med räkor men kommer inte på något just nu.
/Monika-
Hör av dig om du kommer på något (eller annat bra tips/recept som jag kan testa! Du har säkert en massa bra i lådan! Kram
-
-
-
-
Var?
-
Picard till exempel eller i någon annan butik med bra fisksortiment. Man ska bara vara säker på att de är msc-märkta räkor, till exempel Kungsräkor.
-