KOKBÖCKER

Det är ju en dag imorgon också

In KOKBÖCKER on

Jag kände till kokboken när jag stötte på de unga herrarna på Öl & Whisky Festivalen men fick nu chansen att prata en stund och köpa boken. Jag kan bara hålla med om att alla dagar ska tas tillvara och även en långsam morgonstund förtjänar en ansträngning och det bästa, matglad som jag är.

Efter att ha bläddrat i boken ser jag ingen större skillnad mellan bakismat och amerikansk brunch- och snabbmat, vilket rätternas engelska namn antyder. Det är inget negativt, tvärtom. Det är lätt att förföras av rätterna även om man inte är dagen-efter. Alla rätter passar in när man blir sugen på den här typen av mat.

Bokens små texter är väldigt vackra och poetiska och bilderna får det att vattnas i munnen medan man alldeles för snabbt fattar sitt högkaloribeslut och springer till affären.

Pommes med topping - Home Alone Fries

Boken är indelad i fem delar med härlig mat och roliga drinkar: Brunch, Smörgåsar, Matigare, Friterat och Cocktails. Vi hittar våfflor, pannkakor, smögåsar, friterade bollar, lökringar, pommes, burgare, korv, pizza, mac n’ cheese, doughnuts, milkshake mm.

”Varje dag vaknar vi upp i nuet. Att påbörja framtiden kräver en ordentlig måltid. Det är lätt att glömma bort frukosten under dagens tidigare timmar, men efter en kväll av klingande glas förtjänar man ett väldukat brunchbord.”

Chiliburgare och lökringar

Kort om bröderna: Wiktor och Erik är uppvuxna i Nacka och hade ett par inledande levnadsår i Köpenhamn. Trots deras olikheter så hittar de ofta en gemensam grund i god mat, dryck och fest i stort. Terése Karlssonär bokens formgivare.

Du kommer framöver att hitta några recept ur boken här på Uplifting som jag har tillåtelse att publicera. Sök på Bakisboken!

Boken kan du köpa här.

3 Kommentarer

Pingbacks

  1. […] Kokboken heter Det är ju en dag imorgon också av Erik & Wiktor Halldén. Boken är utgiven 2016. Läs mer om boken här! […]

  2. […] Jag träffade killarna på en mässa och köpte boken direkt. De var himla trevliga och kokboken var full av frestande mat. De blev glada när jag senare, efter jag bekantat mig med boken, ville dela några recept med er. Läs mer om boken här! […]

  3. […] Receptet på Popcorn Shrimp är från kokboken Det är ju en dag imorgon också av Erik & Wiktor Halldén. Boken är utgiven 2016. Läs mer om boken här! […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka