burgareKOKBÖCKERKÖTT

Chiliburgare och lökringar

In burgare, KOKBÖCKER, KÖTT on

Chiliburgare och lökringar

Bästa lökringarna

De här lökringarna blir otroligt bra och supergoda. Det har blivit vårt favoritrecept. De är ett perfekt tillbehör till den goda chiliburgaren.

Receptet på chiliburgaren är från den trevliga kokboken Det är ju en dag imorgon också av Erik & Wiktor Halldén. Boken kom 2016 och är full av godsaker – moffig mat i amerikansk stil.

Jag träffade killarna på en mässa och köpte boken direkt. De var himla trevliga och kokboken var full av frestande mat. De blev glada när jag senare, efter jag bekantat mig med boken, ville dela några recept med er. Läs mer om boken här!

Författarparet är snart aktuella med en ny kokbok och det blir spännande.

Man får allt i den här maträtten

Författarna beskriver rätten i boken så här:

”Att behöva välja mellan det ena eller det andra kan vara svårt. Det kan då vara en lättnad när rätter som denna tillåter att man får allt. Chili, ost lökringar och burgare i en enda komplett måltid.”

Jättegott, bara att hålla med!

Foto och form: Erik Halldén och Terése Karlsson

Steg

Chili

  1. Hetta upp olivolja i en kastrull. Stek 200 gram av färsen tillsammans med tomatpuré, chilipulver, salt och peppar. När färsen fått färg, tillsätt senap och Worcestershiresås, låt puttra i cirka 15-20 minuter.
  2. Forma resten av färsen till två burgare.
  3. Gör lökringarna. Se nedan.
  4. Stek burgarna i smör i en het stekpanna. Lyft av från spisen och krydda med salt och svartpeppar.
  5. Rosta bröden i en stekpanna.
    Lägg ihop chiliburgarna genom att lägga burgarna på de rostade bröden, lägg på några skedar chili, cheddarost och ett par lökringar. Servera direkt!

Lökringar

  1. Skiva löken i centimetertjocka skivor.
    Häll hälften av mjölet i en stor skål. Blanda ner lökringarna och låt stå i ca 30 minuter.
  2. Blanda resten av mjölet, maizena, socker och salt i en stor skål.
  3. I en annan skål, blanda öl, kolsyrat vatten och ägg. Vispa ner de torra ingredienserna.
  4. Hetta upp olja i en kastrull.
    Doppa lökringarna i smeten. Fritera några åt gången i ca 3 min.
    Låt svalna på ugnsgaller som placerats ovanpå bakplåtspapper.

Ingredienser

2 pers

  • 500 g nötfärs
  • 2 hamburgerbröd
  • 4 skivor cheddar
  • 2 msk senap
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk worcestershiresås
  • smör
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Onion rings (lökringar)

  • 2 gula lökar
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk maizena
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl öl
  • 1 dl kolsyrat vatten
  • 1 ägg
Chiliburgare och lökringar

Smaklig spis!

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka