Chiliburgare och lökringar
Bästa lökringarna
De här lökringarna blir otroligt bra och supergoda. Det har blivit vårt favoritrecept. De är ett perfekt tillbehör till den goda chiliburgaren.
Receptet på chiliburgaren är från den trevliga kokboken Det är ju en dag imorgon också av Erik & Wiktor Halldén. Boken kom 2016 och är full av godsaker – moffig mat i amerikansk stil.
Jag träffade killarna på en mässa och köpte boken direkt. De var himla trevliga och kokboken var full av frestande mat. De blev glada när jag senare, efter jag bekantat mig med boken, ville dela några recept med er. Läs mer om boken här!
Det finns två recept till från boken du kan glädjas över:
Supersmarriga Pommes med topping som de kallar Home Alone Fries samt Popcorn shrimp att äta som snacks.
Man får allt i den här maträtten
Författarna beskriver rätten i boken så här:
”Att behöva välja mellan det ena eller det andra kan vara svårt. Det kan då vara en lättnad när rätter som denna tillåter att man får allt. Chili, ost lökringar och burgare i en enda komplett måltid.”
Jättegott, bara att hålla med!
Foto och form: Erik Halldén och Terése Karlsson
Steg
Chili
- Hetta upp olivolja i en kastrull. Stek 200 gram av färsen tillsammans med tomatpuré, chilipulver, salt och peppar. När färsen fått färg, tillsätt senap och Worcestershiresås, låt puttra i cirka 15-20 minuter.
- Forma resten av färsen till två burgare.
- Gör lökringarna. Se nedan.
- Stek burgarna i smör i en het stekpanna. Lyft av från spisen och krydda med salt och svartpeppar.
- Rosta bröden i en stekpanna.
Lägg ihop chiliburgarna genom att lägga burgarna på de rostade bröden, lägg på några skedar chili, cheddarost och ett par lökringar. Servera direkt!
Lökringar
- Skiva löken i centimetertjocka skivor.
Häll hälften av mjölet i en stor skål. Blanda ner lökringarna och låt stå i ca 30 minuter. - Blanda resten av mjölet, maizena, socker och salt i en stor skål.
- I en annan skål, blanda öl, kolsyrat vatten och ägg. Vispa ner de torra ingredienserna.
- Hetta upp olja i en kastrull.
Doppa lökringarna i smeten. Fritera några åt gången i ca 3 min.
Låt svalna på ugnsgaller som placerats ovanpå bakplåtspapper.
Ingredienser
Onion rings (lökringar)
2 Kommentarer
Pingbacks
-
[…] kan också laga deras chiliburgare med lökringar ur boken. Lökringarna har blivit vår […]
-
[…] Chiliburgare och lökringar […]
[…] kan också laga deras chiliburgare med lökringar ur boken. Lökringarna har blivit vår […]
[…] Chiliburgare och lökringar […]