restauranger

Copenhagen streetfood – Papirøen

In restauranger on

Här kommer ett vårtips på ett übercoolt ställe med supergod streetfood i Köpenhamn. Copenhagen Streetfood – Papirøen – öppnar den 4 februari efter vinteruppehållet.

Copenhagen Streetfood, som köpenhamnarna kallar Papirøen, ligger i en stor betonghall, just på Papirøen i Köpenhamns hamn. Betonghallen tillhör papirhallerne som byggdes 1958 som lager för enorma tidningspappersrullar, bland annat från våra svenska skogar. Papirhallerna stängdes ner i december 2013 och var då det sista industriområdet i den delen av hamnen.

Copenhagen Streetfood

Copenhagen Streetfood öppnade i maj 2014 med knappt tio trucks. Den ruffiga och coola hallen innehåller idag ca 35 olika ställen som serverar mat och drycker från hela världen från ombyggda trucks och containers, enligt streetfood-konceptet fast inomhus. Papirøen har blivit en succé.

Idén är att man köper sin mat från de olika ställena och sätter sig var som helst i hallen – sittytor utspridda i olika stilar – pallar, soffor, långbord, bänkar och till och med vid bord som är upp-och-nervända ölbackar. Man kan även sitta utomhus vid kajen med fin utsikt över vattnet mot Nyhavn och andra sidan city. På vintern håller man värmen från de många brasorna.

Copenhagen Streetfood ölbackar

Copenhagen Streetfood säger själva att de är en blandning mellan Torvehallernes breda gastronomiska upplevelser och Christianias avslappnade atmosfär. Man ser alla åldrar och kategorier i en härlig blandning. Danskarna är inte så mycket för koncept och målgrupper utan alla är välkomna – och alla kommer. Köpenhamnsk stil och världskänt gemyt, skulle jag vilja påstå.

Copenhagen Streetfood
Papiröen Streetfood
Smörrebröd CPH Streetfood

Maten som serveras är inte dyr så om magen har plats kan man prova olika rätter utan att bli ruinerad. Man kan också komma ett stort sällskap, köpa mat från många ställen och sedan dela, family style. Stor efterfrågan har gjort att ett sittområde i hallen omvandlats till platser man kan boka. Man beställer dryck vid borden men hämtar själv maten man vill äta.

Drinkar Copenhagen Streetfood
Drinkbar Streetfood Köpenhamn

Som granne har de Operaen (stavas så på danska), Experimentarium City och Noma (en av världens bästa restauranger) samt Christiania en bit bort. Beroende på hur man tar sig till Papirøen, får man en trevlig liten promenad över kanaler med husbåtar och kanalbåtar. Man håller på att bygga en bro från andra sidan vattnet men den är ännu inte klar. Dagens alternativ är att ta en båt från Nyhavn (trevligt), buss 9A till Experimentarium City eller Metron till Christians Havn. Har man till exempel ett City Pass ingår färdmedel/båttur. Samma sak om man kommer från Malmö och Sverige med öresundståg och redan har en Öresund Rundt-biljett (eller såklart omvänt, man är i Köpenhamn och vill åka en tur till svenska sidan).

Copenhagen Streetfood miljö
CPH Streetfood Juicebar

Exempel på olika kök, mat och dryck: kaffebar, vinbar, juicebar, champagnebar (nytt), italienskt, mexikanskt, turkiskt, brasilianskt, franskt, belgiskt, koreanskt, amerikanskt, burgare, pulled pork och pulled duck, pannkakor, cheesecake, surf’n’turf, thai med mera. Titta på deras hemsida för mer info.

Pizza Streetfood PapiröenJättegod ekologisk gourmetpizza!
Pulled Duck
SmörrebrödFotograf: Sofie Österheim Wennerstein

Följ Copenhagen Streetfood på Facebook och Instagram.
Här finns en annan bra länk om man vill roa sig i  Köpenhamn.

Copenhagen Streetfood

burger

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka