Den genialiska idén att tillsätta mandel och salt i smuldegen och toppa med lite extra flingsalt är Tommy Myllymäkis.
Det godaste rabarberpaj jag ätit! Tack, min söta väninna Yvonne som bjöd på den när vi hälsade på i Köpenhamn. Sedan gjorde jag den på Mors dag och bjöd familjen. Åh, så gott!
Steg
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ansa rabarbern, skär i bitar och lägg i en ugnsfast form.
- Strö över socker och majsstärkelse. Större mängd socker för surare rabarber, den mindre mängden för mindre sura.
- Rosta mandeln i ugnen eller i torr stekpanna tills gyllene kanter. Hacka den till mindre bitar.
- Blanda mjöl, socker och flingsalt i en bunke. Skär det kalla smöret i kuber och blanda ner. Nyp ihop. Tillsätt mandeln och knåda snabbt ihop.
- Smula degen över rabarbern. Har degen blivit varm och lite kladdig, in med den i kylen en stund först så går det lättare att smula.
- Strö över flingsalt.
- Grädda i ca 30 minuter.
Ingredienser
Till servering
0 Kommentarer
0 Likes