DRYCKHÖGTIDER

Årets Blossa till ditt afternoon tea, kanske?

In DRYCK, HÖGTIDER on

Årets Blossa 15 till ditt afternoon tea, kanske?

Jag är tokig i olika smaker och smakkombinationer och går gärna igång på sånt här. Att mysa och dricka glögg till nybakade scones med ost och marmelad eller en rostad macka med lax och dill, som de säger i pressmeddelandet, får mig att genast vilja smaka. Sen är det kanske så att vi längtar lite extra efter mys just nu. Flaskan är vacker och sånt tycker vi också om.
(ej sponsrat inlägg)

Hur tycker ni årets smak låter? Gillar ni nya (ibland konstiga) smaker eller håller ni er till klassikern?

Saxat ur Blossas pressmeddelande:

I år har BLOSSA inspirerats av de engelsmännen och smaksatt årets glögg med den populära tesorten: Earl Grey. Det citrusdoftande svarta teet har tagits fram exklusivt av The London Tea Company – ett tehus som enbart jobbar med Fairtrade.

BLOSSA fortsätter sin smakresa runtom i världen och i år pekar flaskans koordinater, 51°29’53.5″N 0°08’11.6″W, mot London. Årets smak, som blir den trettonde i ordningen, hämtas från den populära tesorten Earl Grey och har tillverkats i samarbete med The London Tea Company. Earl Grey.

BLOSSA15 har en framträdande doft av citrus, te och glöggkryddor. Smaken är söt och frisk med glöggtoner och en klar citrus- och tesmak. BLOSSA är tillverkad på en vinbas och i år har glöggen tre stycken viner i sitt grundrecept: muscatvin från Spanien, ett torrt franskt vitt vin, samt mistelavin – ett sött vin som visat sig passa extra bra med det svarta teet.

Designen på BLOSSA15 är inspirerad av klassiskt engelskt porslin och illustrationen är framtagen av Scandinavian Design Group.

Årets glögg passar bra till klassiska afternoon-tilltugg såsom nybakta scones tillsammans med en starkare ost och fikonmarmelad eller rökt lax med dillcrème på en toast.

BLOSSA15 har en alkoholhalt på 15 % och finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 1 oktober. Priset är 99 kronor för 750 ml.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka