
Nutella cheesecake brownie
Kakan var mycket lätt och snabb att göra och den blev så himla god. Botten är krispig och frasig av Oreo-kexen och de andra två lagren är mjuka med cheesecake och nutella.
Söte mannen har inte fått någon god kaka på länge, länge. Idag ville jag överraska honom och eftersom han älskar Nutella letade jag efter något nytt på nätet och hittade en brownie på Donal Skehans sajt. Grabben är helt otrolig och jag följer honom på Instagram.
Nutella cheesecake brownie
20 rutor
Botten
300g Oreo kex, finkrossade smulor
100g smält smör
Fyllning
450 g cream cheese typ Philadelphia
2 stora ägg
100 g socker
4 msk (rågade) Nutella
60 + 15 ml grädde
Sätt ugnen på 180˚. Blanda kaksmulorna med det smälta smöret i t ex en mixer. Häll blandningen i en form, ca 18 x 28 x 5cm, som du klätt med bakplåtspapper och jämna ut och platta till botten. Om det är svårt att få pappret på plats har jag ett tips (i slutet av länken).
Grädda botten i cirka 15 minuter och låt den svalna.
Vispa eller mixa cream cheese, ägg, socker och 60 ml av grädden tills smeten är jämn och krämig. Häll 4/5 av smeten över botten.
Addera Nutella och den sista grädden, 15 ml, till smeten som är kvar och vispa eller kör smeten slät och krämig. Klicka ut nutellasmeten över det vita lagret av cream cheese med hjälp av en sked för att sedan göra ett fint mönster av nutellavirvlar i det vita med något smalt, t ex skeden skaft (jag glömde virvlarna så min kaka fick tre tydliga lager).
Grädda i ca 35 minuter. Låt den svalna innan du delar den i bitar.
Efter 1 dygn i kyl: Botten fortfarande aningen frasig men har såklart mjuknat jämfört med nygräddad. Cheesecaken smakade likadant så slutsatsen är att kakan inte vinner på att stå i kylen som cheesecake brukar så kan med fördel serveras samma dag. Men även jättegod dagen efter och säkert flera dagar framåt.
Söte mannen tyckte att det var den godaste kakan på mycket länge! Riktigt, riktigt god.


Lämna ett svar