Jag var på presslunch hos Kronfågel den 4 november (2015) där de presenterade sin nya Sol&Sprätt™ utomhuskyckling. Vi fick smaka den här goda rätten med kycklingtacos, knaprigt skinn, rostad majs och chipotlemajonnäs som skapats av Lisa Lemke.

Läs om Sol&Sprätt™ utomhuskyckling och presslunchen här.
Kronfågels alla recept hittar du på deras hemsida.

bild ovan: Mattias Södermark för Kronfågel

 

Kycklingtacos med rostad majs och chipotlemajonnäs (recept: Lisa Lemke för Kronfågel)
4 personer | ca 40 min

Kycklingfräs och knaprigt skinn:
500 g ca, Sol&Sprätt™ utomhuskyckling kycklinglårfilé
1–2 tsk chipotlepasta
1 msk rökt paprikapulver
1 msk paprikapulver
1 msk mald spiskummin
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk mald koriander
salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:
400 g majskorn
1 lime, saften
1 dl majonnäs
1 msk chipotlepasta
1 paket fetaost/salladsost, smulad
färsk koriander, hackad
tortillabröd
limeklyftor
picklad rödlök

Gör så här:
1. Ta bort skinnet från kycklinglårfilén och strimla det fint. Stek skinnet knaprigt i en stekpanna med olja och låt svalna på hushållspapper.

2. Strimla kycklinglårfilén fint. Bryn i stekpanna med alla kryddor tills kycklingen fått fin färg och är genomlagad, tillsätt lite vatten och låt det koka in så att blandningen blir lite fuktig. Smaka av med salt och svartpeppar.

3. Rosta majsen i en het stekpanna tills den fått ordentligt med färg och smaka av med salt och pressad lime.

4. Rör samman majonnäs och chipotlepasta, smaka av med salt.

5. Värm tortillabröden och lägg sedan på kycklingen, rostad majssallad, chipotlemajonnäs och smulad ost. Toppa med knaprigt kycklingskinn, färsk koriander och eventuell picklad rödlök som du gör genom att strimla rödlök fint och blanda med antingen limejuice eller vitvinsvinäger och salt. Låt stå ca 20 minuter. Pressa över limeklyftor efter tycke och smak.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Tillbaka