restauranger

Kronfågels nya sol&sprätt utomhuskyckling

In restauranger on

Kronfågel lanserar Free Range-kyckling som presenterades på deras hittills största presslunch den 4 november (2015). Fågeln är av rasen Ross fram till vår/sommar 2016 och därefter Rowan Ranger. Produkten heter Kronfågel Sol&Sprätt™ Utomhuskyckling och hamnar i segmentet mellan deras Gårdskyckling och Ekologisk Bosarpskyckling.

Lunchen börjar utomhus med en mustig och trendig kycklingbuljong innan vi kliver in i värmen i Restaurang Hjerta på Skeppsholmen i Stockholm. Lisa Lemke har tagit fram sex recept för den nya kycklingen varav några vi ska smaka. Lisa kan tyvärr inte vara med för hon väntar barn vilken dag som helst men hon är med på video.

Vi möter först vd Magnus Lagergren, produktchef Annicka Hultin och Christian Gylche som är ansvarig för Bosarp och nya uppfödare (alla tre på bilden nedan). Förlåt Magnus att du bara syns halvt men blicken och uttrycket är så bra att jag valde att ta med den. Vi fick även träffa uppfödarna från de fyra gårdarna.

Kronfågels personal

Vi fick smakprov på Helrostad kyckling med rosmarin- och citronsmör som var mör och mycket saftig, Asiatiska kycklingvingar och Kycklingtacos som var supergoda, helst toppade med frasigt strimlat skinn. Prova dem till nästa tacomys och receptet på Kycklingtacos finns här!

Kronfågels dessert

Såklart blev det kaffe och dessert, smulor med äpple är alltid gott. En fullkomligt irrelevant bild i sammanhanget men va fanken, dessert är ju dessert och därmed per automatik topprelevant, eller hur?

Restaurang Hjerta

Interiören är från Restaurang Hjerta på Skeppsholmen. De hade en otroligt snygg lång disk i koppar (koppardelen syns inte på bilden). Kronfågels gula färg inbjuder verkligen till glada och soliga dekorationer.

Kronfågel Free Range logotype

Det här är den nya logotypen för Kronfågel Sol&Sprätt™ Utomhuskyckling. Läs mer på Kronfågels hemsida om EU:s regler för Free Range, var de fyra gårdarna finns i landet och deras free-range-klassificering. Du hittar även Lisa Lemkes andra nya recept plus Kronfågels hela receptsamling.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka