InspirationMYS - plock & dryckOstSmårätter och tillbehör

Finncrisp med manchego, fikonmarmelad och gräslöksmajonnäs

In Inspiration, MYS - plock & dryck, Ost, Smårätter och tillbehör on

Annorlunda och vansinnigt god kombo. Ett hett tips till ostälskaren och den som letar efter något nytt tilltugg till drinken eller ett glas vin.

Som jag lovade i inlägget igår när jag berättade om after-worken härom veckan hos Grandpa kommer här beskrivningen på de goda kexen som Sixten & Frans bjöd på.

Jag har kopierat idén rakt av. Till min glädje blev de lika otroligt goda.

Det kanske inte låter så himla gott så ni får stretcha lite på era förutfattade meningar. Jag testade kexen på tre personer och alla tre sa ”åh, sååå goda, vad är det här?”

 

Finncrisp med manchego, fikonmarmelad och gräslöksmajonnäs

Blanda majonnäs (egen eller köpt) med finskuren gräslök.
Lägg en klick fikonmarmelad på ett delat finncrisp.
Lägg hyvlade tunna skivor manchego (eller annan hårdost gjord på fårmjölk) över marmeladen.
Toppa med en liten klick gräslöksmajo och pynta med ett blad persilja.

Voilà!

Nu blir vi fler som får smaka och njuta. Tack för den, Sixten och Frans!

manchego_tillbehor

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Tillbaka