Såsen hör ihop med det här tidigare laxreceptet men jag tycker att den är perfekt till fisk i allmänhet och förtjänar ett eget inlägg. Annars hittar man den bara om man vill göra just det receptet.

Såsen är lätt att göra och det är bara att följa receptet och smaka av hela vägen. Laxreceptet i länken är för övrigt en perfekt rätt till en av påskdagarna med familjen – riktigt riktigt gott!

 

Jag använde mandelmjöl istället för hela mandlar (ungefär samma viktmängd) – praktiskt. Jag rostade mjölet svagt ljusbrunt i teflonpanna för att få den där goda nötiga smaken. Rosta på svag värme och rör nästan hela tiden. Det doftar gott när det börjar bli färdigt. Se upp så att du inte bränner det.

 

Dillpestosås

2 dl hackad dill
2 dl skalad sötmandel (eller 50 g rostat mandelmjöl – se ovan)
100 g riven västerbottenost
1 tsk rivet citronskal
1 tsk citronsaft
2 dl creme fraiche
1-2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1,5 dl rapsolja

Blanda allt i en mixer.

 

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka