Pannkakstårta med kiwi
Vem älskar inte pannkakstårta?
Den här pannkakstårtan är underbart sötfrisk i smaken med snabb hemkokt kiwisylt, färsk skivad kiwi och blåbär.
Kiwi och blåbär smakar riktigt gott tillsammans. Jordgubbar istället för blåbär till blir också härligt gott.
Recept på pannkakstårta
Att lägga ihop en pannkakstårta behöver egentligen inte ett recept :)
Anpassa själv sötman du vill ha genom mängden socker i sylten och sedan hur mycket sylt du lägger mellan varven. Det är en bra idé att ta mindre i tårtan och sedan servera extra sylt bredvid.
Likadant med grädden. Bättre att servera lite bredvid än att ha massor med grädde i tårtan. Mycket grädde gör dessutom stapeln instabil.
Antalet pannkakor får givetvis avgöra mängden fyllning, måtten är bara riktlinjer.
Fler kiwirecept
Hittar du gul kiwi, sungold, blir den också fantastiskt god i en kiwisorbet. Såklart blir det även gott med grön kiwi men den gula är sötare och saftigare och därmed perfekt.
Steg
Pannkakstårta
- Sylt:
Gröp ur kiwifrukterna och dela fruktköttet i små bitar. Gör sylten antingen genom att följa instruktionerna på syltsockerpaketet eller hur du brukar koka sylt.
Låt det puttra i 5 minuter eller tills sylten känns lagom i konsistensen. Låt svalna och smaka av med nypressad citronsaft. -
Använd sedan kalla pannkakor när du bygger tårtan annars smälter grädden. Skär kiwin i tunna skivor. Vispa grädden.
-
Bygg tårtan genom att varva pannkakor med sylt, grädde och den tunt skivade kiwin. Beroende på hur söt du vill ha den brer du sylt tunt på varannan eller tredje pannkaka. Dekorera tårtan och servera.
Tårtan
Pannkakstårta med kiwi