dressingfågelPASTAsallader

Citronkyckling med örter

In dressing, fågel, PASTA, sallader on

Citronkyckling med örter

Örtigt kycklingbröst med pastasallad

Lönneberga presenterade sex kycklingnyheter inför årets grillsäsong i slutet av april (2023). Du ser nyheterna längre ner i texten.

De höll den välbesökta presslunchen på Mosebacke (Stockholm) i Mosebacke Matstudio (se nedan) som är en av de mysigaste och charmigaste ställena i stan för matlagning och events.

Lönneberga utökar sitt sortiment av färdigkryddad kyckling i år till tio stycken.

Tre säsongsfavoriter, kycklingspett från förra året, återkommer i kyldisken med smakerna Jalapeño & Vitlök, Chili & Ingefära samt Paprika & Örter.

Christin Kashou, vinnare av Sveriges mästerkock 2021, har skapat fem härliga kycklingrecept som vi fick smaka på presslunchen. Allting smakade fantastiskt gott.

Detta receptet är ett av de fem, här en örtig citronkyckling som är grillad bröstfilé med pastasallad i härlig dressing och grillad citron.

Kycklingnyhet av innerfilé av Christin Kashou för Lönneberga foto: Monika Österheim
Christin Kashou presenterar Lönnebergas kycklingnyheter på pressträff.

Säsongsnyheterna

Lönnebergas grillsortiment utökas med två färdigmarinerade bröstfiléer, lårfilé, innerfilé, vingetter & drumetter samt för första gången kycklingben. Precis som övrigt sortiment är de marinerade med färska örter och kryddor.

Bröstfilé:
Gremolata
Dragon & Citron

Innerfilé:
Asiatisk BBQ med smak av ingefära, chili & honung.

Lårfilé:
Chipotle

Kycklingben:
Grillkrydda med paprika
Örter och spiskummin

Alla kycklingprodukter är 100% svensk kyckling märkta med gula pippin från Svensk Fågel.

 

Lönneberga presslunch 2023 med säsongens kycklingnyheter i grillsortimentet.
Kycklingbröstfilé av Christin Kashou för Lönneberga foto: Monika Österheim

De andra fyra recepten

Som jag nämnde ovan har superduktiga Christin Kashou satt ihop totalt fem recept med sina kycklingfavoriter. Rätterna är snabba, enkla och enormt smakrika.

Här kommer länkar till de andra recepten:

Kycklingsallad med bovete – Rätten har asiatiska BBQ-smaker och serveras med en mycket god bovetesallad. Har du inte tidigare testat att rosta bovete kommer du att få en ny favorit.

Grillkryddade kycklingben – Grillkryddade kycklingben med coleslaw och nypotatisspett kan inte smaka mer klassisk sommarkväll vid grillen. Sommarkyckling är ett bra namn på den.

Kycklingspett med hetta – Jag slår ett extra slag för den UNDERBARA vitlökskrämen. Vi var flera på pressträffen som efteråt frågade Christin om den. Missa den inte!

Kycklingbröst med gremolata – Den är min favorit! Typiska italienska smaker med grillad hjärtsallad, brynt smör, parmesan och knapriga hasselnötter. Vad finns det att inte gilla?

Ni ser Christin på bilden nedan och här är länk till hennes IG.

 

Kycklingrätter av Christin Kashou för Lönneberga foto: Monika Österheim

Steg

Dressingen

1. Blanda crème fraiche, dijonsenap, zesten från en hel citron och saften från en halv.
2. Smaka av med salt och svartpeppar och häll i några teskedar olja från tomaterna.

Pastasalladen

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.  Skölj den kall.
2. Strimla de soltorkade tomaterna och sockerärtorna. OBS! spara oljan från tomaterna.
3. Skiva rödlöken tunt och hjärtsalladen i mindre bitar.
4. Lägg alla grönsaker i en bunke och vänd ner den kokta pastan och dressingen. Toppa med färsk dragon.

Citronkycklingen

Grilla bröstfiléerna på båda sidorna tills den har en fin yta. Låt den sedan gå klart på indirekt värme, det vill säga inte direkt ovanför kolen eller brännaren. Kycklingen är klar när den har en innertemperatur på 72 grader.

Ta kyckling från grillen vid 68 grader och låt den vila/eftersteka till 72 grader för saftigare kött.

Citronen

Halvera citronen och grilla den rejält med snittytan nedåt.

Serveringen

1. Lägg pastasalladen på ett stort fat. Dra några varv med pepparkvarnen, droppa över mer olja från de soltorkade tomaterna och toppa med färsk dragon.
2. Skär citronkycklingen och lägg på fatet bredvid pastasalladen.
3. Lägg också upp de grillade citronhalvorna att pressa lite över sin portion.

Ingredienser

4 port

650 g Kycklingbröstfilé Dragon & Citron, Lönneberga (1 förp)

1 citron

Pastasalladen

400 g pasta, gärna skruvad och kort
180 g soltorkade tomater i olja (1 burk) – OBS! spara olja till dressing och servering!
150 g sockerärtor
1 rödlök
2 hjärtsallader
1 kruka dragon

Dressingen

2 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
1 citron – zest från hela, saften från halva
2-3 tsk olja från tomaterna
salt
svartpeppar

Lönnebergas presslunch med sommarens kycklingnyheter 2023
Bild från Lönnebergas presslunch med kycklingnyheter i grillsortimentet 2023 lagat av Christin Kashou.

Mosebacke Matstudio

Johanna Westman och Karolina Sparring driver sedan snart 10 år denna fantastiska Mosebacke Matstudio. Båda är kända från tv, genom sina många kokböcker och sitt stora engagemang i matlagning för barn.

Om ni bor i eller besöker Stockholm, håll utkik i deras program för säsongen och missa inte ett besök med mat eller vin.

På bilden nedan ser ni från vänster Johanna, Karolina och mig.

 

Johanna Westman, Karolina Sparring och Monika Österheim
Mosebacke Matstudio utsikt under Lönnebergas presslunch med kycklingnyheter i grillsortimentet lagat av Christin Kashou.

Goda röror till grillat

Vi älskar röror och såser till grillat. Här är några goda från förr!

Paprikaröra

Tomatsalsa 

Aubergineröra

Smaklig spis!

3 Kommentarer

Pingbacks

  1. […] Citronkyckling med örter – Denna pastasallad är bra till få personer eller hela kompaniet. Alla gillar det. […]

  2. […] Örtig citronkyckling – Denna pastasallad med kycklingbröst är bra till få personer eller hela kompaniet. Alla gillar det. […]

  3. […] Citronkyckling med örter – Denna pastasallad är bra till få personer eller hela kompaniet. Alla gillar det. […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka