Den här dippen gör jag ofta – till fisksoppa, fisk eller skaldjur. Den är alltid med på tallriken när vi äter kräftor – ett måste att doppa brödet i :)) Den är även god till grönsaker eller grillat.

En enkel, himla god liten majodip med andra ord. Inga krångligheter.

Vitlöksdip

2 dl majonnäs (gör du egen så mixa den ganska styv till den här såsen = vispa/mixa hårdare och ta lite extra olja)
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk tomatpuré
1 tsk citronsaft eller vitvinsvinäger
1/2 dl creme fraiche (vispa gärna den fast om du har några extra minuter men inte nödvändigt)
smaka av med salt och en knivsudd cayennepeppar

Blanda majo med tomatpuré, citronsaft eller vinäger. Rör försiktigt i creme fraiche. Smaka av med salt och cayennepeppar. Låt stå en stund. Smaka av igen. När du är nöjd och det smakar gott, blanda i vitlöken. Det är vitlöken som gör såsen och höjer smakerna från gott till trippelgott men det tar en stund i kylen.
Låt mogna i kylen minst några timmar, gärna längre.

 

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka