ARTIKLARbarer & pubarrestauranger

Restaurang Himlen

In ARTIKLAR, barer & pubar, restauranger on

Restaurang Himlen i Skrapan

Himlen nyöppnar

Sent i höstas (2018) nyöppnade Himlen som ligger högst upp i Skrapan på Götgatan på Södermalm i Stockholm.

Nyöppnar heter det för restaurangen har legat där sedan 2007 men en totalrenovering av både 25:e och 26:e våningen, en ny atmosfär och nytt på menyerna, har de verkligen öppnat på nytt.

Restaurang Himlen

Vad är nytt?

Högst upp i Himlen med sin fantastiska utsikt heter nu baren Grill & Cocktail och restaurangen en trappa ner har fått namnet Köket.

–  Efter elva år var det dags att göra något nytt som går i linje med den avslappnade, moderna och pulserande känslan vi vill erbjuda våra gäster. Tidigare har vi nog uppfattats som dyra och lite fine-dining-stela. Vi vill sudda bort den stämpeln och vara lättillgängliga för våra gäster och närboende ska kunna slinka in alla dagar i veckan, säger Niklas Ahlbom, Himlens grundare och ägare.

Restaurang Himlen

Nytt på menyerna

I den nya atmosfären som andas bistrostil med urban New York-känsla serverar Himlen nytt på menyerna.

I Kökets matsal på 25:e våningen kan vi på kvällen äta klassiska och moderna svensk-franska rätter signerade kocken Joakim Haglund. På lunchen som de serverar en trappa upp, är det husmanskost i fokus. Signaturrätten är deras Wallenbergare och det är den rätten de serverar oss på pressträffen. Jag har aldrig ätit en sådan god Wallenbergare i hela mitt liv. Gissa om jag har gått tillbaka dit för den rätten? Hett tips!

Inredningen i Köket är fantastisk med sin fina 50-talskänsla, tycker jag. Skrapan byggdes 1959 så atmosfären känns helt rätt. Jag älskar de danska klassiska Finn Juhl 108 stolarna, så snyggt. Det är arkitekten Simon Scheiwiller som skapat Himlens nya atmosfär och inredning.

Restaurang Himlen
Restaurang Himlen
Restaurang Himlen

Grill & Cocktail

Högst upp i Grill & Cocktail inleder Niklas pressträffen med att bjuda på den hisnande utsikten medan han berättar om allt nytt.

Härliga tilltugg och cocktails/mocktails är uppdukat medan vi lyssnar på vad den nya menyn kommer att innehålla. Rätterna är i bistrostil med influenser från olika håll i världen – sallader, mackor, burgare och grillat.  Vill man bara ha ett litet tilltugg kan man välja till exempel coppa med pecorino eller boquerones.

Full poängpott för Bloody Heaven

Jag smakade Himlens egen Bloody Heaven eftersom jag är omåttligt förtjust i Bloody Mary. Bloody Heaven, som är blandad på tomatjuice, hummerfond, soja, pepparrot, ingefära, selleri och peppar, var otroligt bra och en drink jag minns och går tillbaka för, en cocktail värd-en-omväg med andra ord.

Restaurang Himlen

2 Kommentarer

  1. MTICJennifer 5 år sedan

    Namn, thanks! And thanks for sharing your great posts every week!

Pingbacks

  1. […] drack en underbar Bloody Mary för många år sedan när restaurang Himlen, högst upp i Skrapan på Götgatan på Söder i Stockholm återinvigdes efter […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka