Snabbpicklad rödlök utan socker

 

Snabbpickla utan socker

Man kan pickla rödlök utan socker, snabbt och enkelt.

Jag älskar picklat men vill undvika socker och då tycker jag att den här rödlöken är en toppen.

Picklad rödlök är ett måste till puerco pibil, tacos och olika pulled kötträtter. Det är perfekt till vissa burgare eller jättegott som tillbehör till mustiga köttgrytor. Tja, lite picklad lök passar till det mesta i mitt tycke.

Så här enkelt har jag gjort min rödlök i ett decennium

Jag ersätter sörman i socker med äppelcidervinäger. I min smak ger äppelcidervinägern tillräckligt med sötma men vill du ha mer sötma är det bara att tillsätta extra genom att röra i socker. Naturligtvis går det att tillsätta någon fejksötning om man vill.

Snabbpicklad rödlök ovanifrån

Snabbpicklad rödlök


Picklad rödlök utan socker

1. Skiva löken tunt, helst på mandolin. Har du ingen så är det dags att skaffa en – den är typ topp 5 av måsten-redskap i köket.
2. Lägg den skivade löken i en skål.
3. Häll på lika delar vatten och äppelcidervinäger. Det går bra att varva, börja med en 0,5 eller 1 dl av varje (beroende på hur mycket lök du har) och fyll sedan på tills det täcker. På så vis slösar man inte en droppe vinäger. Rör runt lite så blandar sig vattnet med vinägern.

Låt dra i allt från 30 min till några timmar.

2 Kommentarer

  1. Lena Jakobsson 9 år sedan

    Monika, tittar in för att se hur ni har det. Verkar som ni har landat. Visst är Sthlm vackert. Var uppe för någon helg sedan. Gick med syster min på spa och operan och njöt av allt. Hälsa mannen i ditt liv.
    Kram Lena

    • Monika 9 år sedan

      Hej Lena! Kul at höra från dig :-) Ja, Stockholm är underbart och vi trivs så bra. Hör av dig när du kommer upp vid senare tillfälle så vi kan ta en fika. Hoppas allt är bra med er. Hälsa hela familjen! Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka