Ta även med stjälkarna. Skär i bitar. Jag hade en famn full med mangold. Färgen på soppan blir förskräcklig. En skvätt fet mjölkprodukt hjälper utseendet och rundar av smaken. Om du håller nere intaget av mjölkprodukter, passar det lika bra med kokosmjölk eller kokosgrädde.
När jag lagar asiatiska smaker använder jag thaibuljongtärning (från Möllan – asiatiska butiker i Malmö) eller Lantbuljong citrongräs & chili (Voltaire).
Soppan kan lika väl lagas på annat tema, det man har hemma helt enkelt. Supernyttigt, snabbt, enkelt & gott.

2 Kommentarer

  1. Annika 8 år sedan

    Om jag nu hade gjort saker och ting i rätt ordning idag så hade jag haft lunchplaneringen för imorgon klar… Jag trodde att jag hade koll på grönkålen i sedvanliga matbutiken men vid närmare påseende upptäckte jag att det var mangold. Hmmm… Dessutom var den italiensk så inte kunde jag kommunicera med den för att stämma av vilka kryddor mm som kunde passa till. Alltså. Jag skulle naturligtvis kollat bloggen först! Tack Monika, här finns alltid massor av inspiration!

    • Monika 8 år sedan

      Mangold är underskattat av oss vanliga matlagare. Kockar älskar den och det finns mycket man kan göra. Smakar till exempel jättebra till fisk. Soppan blev jättegod, till och med Dag gav den med beröm godkänt trots att det var grönsaker inblandat :-) Räkorna hjälpte nog. Självklart blir den god med kokosmjölk eller kokosgrädde istället för mjölkprodukt! Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka