Lövtunna fjäderlätta krispiga spenatchips. Gott till vinet medan man väntar på grillen!

Är lite pillrigt att förbereda men värt mödan och blir jättegott! På bilden äter vi bladen med några småbitar fin Parmigiano Reggiano.

Se till att spenatbladen är torra. Skär av stjälkarna. Blanda bladen med lite olja & favoritkrydda. Se till att oljan täcker bladen lätt men inte dränker dem.
Sprid ut på ugnspapper, på en plåt, och se till att de inte överlappar varandra. Finriv lite hård ost över, typ parmesan, som inte tynger ner spenaten.
In i ugnen på 175C i ca 10-15 min beroende på hur stora bladen är. Håll ett öga på dem tills de är krispiga.

6 Kommentarer

 1. Inga J. Wikstrand 9 år sedan

  Åh, detta måste jag bara prova. Ja och allt annat.

  Äntligen får jag veta hur du gör dina fantastiska rätter. Ska bli urgott.
  Jag ska börja med ungsrostad spenat …

  • Monika 9 år sedan

   Tack för din entusiasm, Inga!
   Testa och berätta gärna hur det gick. Så lär jag mig om mina instruktioner fungerar.

   • Inga J. Wikstrand 9 år sedan

    Det lovar jag :D

   • Inga J. Wikstrand 9 år sedan

    Smaken? – jättegott! Vissa delar av bladen blev lite ”gummiga”, men det yttersta av bladen härligt knapriga. Nästa gång ska jag nog pensla på oljan och försöka få bladen planare. Jag strödde pizzakrydda och nymalen rosépeppar på. Höjdaren var parmesan-osten. Tog med mig som mellanmål till ateljén … smarrigt.

    • Monika 9 år sedan

     Hej Inga! Det är viktigt att man lägger ut bladen utan att de överlappar. Lite pillrigt men värt det. Jag tog alla blad och vände runt i olja i en stor skål så att de blev täckta av olja men inte så mycket att det tynger dem. Ja, lite parmesan är en höjdare. De ska helst ätas direkt, frasiga och goda. Pröva några gånger tills du får till din variant – det går sen snabbare och snabbare. En halv plåt blad till ett glas vin eller en drink är en bra start på helgen. Kram & tack för att du läser bloggen <3

Pingbacks

 1. […] Använd svartkål eller grönkål. Här har jag använt den goda svartkålen (korsning av grönkål och savoykål). Testa även att ugnsrosta spenatblad som är lika gott men mer pill, se tidigare inlägg här. […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka