ÄGGdessertSÖTSAKERtårta

Pannkakstårta med kiwi och blåbär

In ÄGG, dessert, SÖTSAKER, tårta on

Vem älskar inte pannkakstårta?

Den här tårtan är underbart sötfrisk i smaken av hemkokt kiwisylt och färsk kiwifrukt. Kiwi och blåbär smakar riktigt gott tillsammans. Jordgubbar till istället för blåbär blir också härligt gott.

Att lägga ihop en pannkakstårta behöver egentligen inte ett recept :) Anpassa själv sötman du vill ha genom mängden socker i sylten och sedan hur mycket sylt du lägger mellan varven. Det är en bra idé att ta mindre i tårtan och sedan servera extra sylt bredvid. Likadant med grädde. Bättre att servera lite bredvid än att ha massor med grädde i tårtan. Mycket grädde gör dessutom stapeln instabil.

Antalet pannkakor får givetvis avgöra mängden fyllning, måtten är bara riktlinjer.

Pannkakstårta med kiwi och blåbär
Kiwisylt till pannkakstårta

Steg

  1. Sylt: Gröp ur kiwifrukterna och dela fruktköttet i små bitar. Gör sylten antingen genom att följa instruktionerna på syltsockerpaketet eller hur du brukar koka sylt. Låt det puttra i 5 minuter eller tills sylten känns lagom i konsistensen. Låt svalna och smaka av med nypressad citronsaft.
  2. Använd sedan kalla pannkakor när du bygger tårtan annars smälter grädden. Skär kiwin i tunna skivor. Vispa grädden.
  3. Bygg tårtan genom att varva pannkakor med sylt, grädde och den tunt skivade kiwin. Beroende på hur söt du vill ha den brer du sylt tunt på varannan eller tredje pannkaka. Dekorera tårtan och servera.

Tårtan

Kiwisylt

Garnering

Servering

Pannkakstårta med kiwi

Smaklig spis!

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka