Pommes med topping

Dagen-efter-mat

Dessa pommes eller fries kallar receptmakarna Home Alone Fries. Eftersom de är alldeles speciellt goda som dagen-efter-mat har de toppat dem med ost, lök och smarrig sås på majo.

Bröder Erik & Wiktor Halldén gästar bloggen med en handfull recept från sin formidabla kokbok, full av supergod dagen-efter-mat. Mat som självklart platsar alla dagar, när som helst, när man är sugen på något typiskt amerikanskt att äta, gärna med händerna.

Maten passar på en brunch eller när man är sugen på amerikansk snabbmat.

Kokboken heter Det är ju en dag imorgon också av Erik & Wiktor Halldén. Boken är utgiven 2016. Läs mer om boken här!

Foto & form: Erik Halldén och Terése Karlsson

Det är ju en dag morgon också 

Du hittar två andra recept här på bloggen från boken:

Chiliburgare och lökringar

Popcorn shrimp

Kokboken heter faktiskt Det är ju en dag imorgon också och är skapad av Erik & Wiktor Halldén. Boken är utgiven 2016. Läs mer om boken här!

Foto & form: Erik Halldén och Terése Karlsson

Steg

Pommes med topping

  1. Hacka inlagd gurka. Vispa ihop tillsammans med majonnäs, senap, ketchup, äppelcidervinäger, hälften av sockret, salt och peppar i en bunke. Ställ åt sidan (eller i kylen om du inte ska äta den direkt).
  2. Hacka löken och stek i smör med resten av sockret.
  3. Hetta upp olja i en djup kastrull. Lägg i pommes frites med en hålslev och fritera i omgångar.
  4. Lägg pommesen i en djup tallrik, lägg på osten och den stekta löken. Avsluta med att hälla över såsen.

Ingredienser

  • 400g pommes frites
  • 1 gul lök
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl ketchup
  • 0.5 dl inlagd gurka
  • 0.5 dl senap
  • 6 skivor cheddar
  • 2 tsk socker
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt
  • 1 liter matolja till fritering
Pommes med topping - Home Alone Fries

Bakisboken

Jag kände till boken när jag stötte på de unga herrarna på Öl & Whisky Festivalen men fick nu chansen att prata en stund och köpa boken.

Efter att ha bläddrat i boken ser jag ingen större skillnad mellan bakismat och amerikansk brunch- och snabbmat, vilket rätternas engelska namn antyder. Det är inget negativt, tvärtom. Det är lätt att bli förförd av rätterna även om man inte är dagen-efter. Alla rätter passar in när man blir sugen på den här typen av mat, till exempel dessa Pommes med topping.

Bokens små texter är väldigt vackra och poetiska och bilderna får det att vattnas i munnen medan du alldeles för snabbt fattar ditt högkaloribeslut och springer till affären.

Smaklig spis!

1 Kommentar

Pingbacks

  1. […] Pommes med topping som de kallar Home Alone Fries samt Popcorn shrimp att äta som […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka