drinkar & cocktailsDRYCK

Monkey Mind gindrink

In drinkar & cocktails, DRYCK on

Monkey Mind

Vårmingel

Pernod Ricard arrangerar årligen ett pressmingel med vårens nyheter. Vi har då möjlighet att smaka nya produkter och prata med producenter och representanter samtidigt som vi minglar med trevliga branschkollegor.

Tillställningen gick verkligen i ljusare tiders tecken med drycker som förflyttade oss till fester i sol och värme och semesterlata dagar med bär, frukt och friska drinkar. Åh, vad vi längtar! Det kommer snart mer om nyheterna.

På den här träffen gäller det att noggrant välja ut något nytt, eller för all del bara något väldigt gott, att smaka för annars blir det snabbt för mycket alkohol. För mycket alkohol åtminstone i mitt fall.

Monkey Mind

Gindrink med Monkey 47

För att mjuka upp lederna och komma i mysstämning går jag rakt på ett säkert kort och som inte alls är nytt för mig – en gindrink med supertrevliga tyska ginen Monkey 47.

Jag hälsade på destilleriet i Schwarzwald förra året och vill du läsa om deras gin, apan Max och besöket så finns den trevliga storyn här. På deras sajt finns det även massor med recept på goda drinkar.

Den här drinken – Monkey Mind – som de blandade på eventet var jättegod och fräsch. De serverade drinken med lite körsbärspuré i drinken och sedan garnerade de med en kryddnejlika. I receptet föreslår de att garnera med ett körsbär. Testa själva!

Huvudbilden på drinken är Pernod Ricards bild, resten är mina egna.

Monkey Mind

Steg

Gör Monkey Mind så här

  • Häll alla ingredienser tillsammans med några isbitar i en cocktailshaker.
  • Skaka tills drinken är väl kyld och sila sedan ner i ett coupette- eller martiniglas, garnera med ett körsbär.

Ingredienser

1 drink 

  • 40 ml Monkey 47 
  • 20 ml färskpressad citronjuice 
  • 20 ml honung 
  • en skvätt Absinthe 
  • äggvita 
Monkey 47 distillery
Monkey 47 distillery

Andra goda drinkar

Här i sistan rutam hittar du som vanligt några fler förslag på goda grejor.

Vill du dricka en gindrink som ser ut som en solnedgång en fin sommarkväll rekommenderar jag varmt Gotland Summer Night.

Absolut Europride är en favorit och drinkar med ginger beer är otroligt gott, tycker jag och söte mannen.

Smaklig spis!

1 Kommentar

Pingbacks

  1. […] En annan mycket bra och enkel vodkadrink är Absolut Europride med lime och gingerbeer. Annars står drinkar med gin högt upp på favoritlistan, till exempel Gotland Summer Night eller Monkey Mind.  […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka