dessertSÖTSAKER

Grillad banan med dulce de leche och passionsfrukt

In dessert, SÖTSAKER on

Grillad banan med dulce de leche

Snabb dessert på grillen

Det är sen gammalt att enkelt oftast är godast och den här desserten eller gofikan är inget undantag. Den blir lite som en banoffeepaj, fast från grillen. Barnsligt gott och helt underbara smaker tillsammans. Skippa inte lime, passionsfrukt eller choklad! Det är allt tillsammans som lyfter den här desserten.

Servera enkelt och sommarhärligt på bricka

Sommarenkel servering:

Jag förberedde på en stor bricka dulce de lechen och passionsfrukten, hällde dessa i var sitt glas och satte i en sked. Jag tvättade en lime och la bredvid chokladen tillsammans med ett zestjärn. Fram med glassen. Gästerna fick göra sin egen dessert.

De halverade bananerna tar bara några minuter på grillens eftervärme (går bra även i en het grillpanna på spisen).

Paul Svenssons kokbok Grilla vego

Desserten är från Paul Svenssons fantastiska Grilla vego. Jag hittade boken i huset vi lånade under semestern och lagade en massa gott från den. Högsta betyg till den kokboken, alltså!

Grillad banan med dulce de leche

Steg

1. Rör ut dulce de lechen med en matsked mjölk för rinnigare konsistens. Kokar du kondenserad mjölk, se nedan.

2. Dela bananerna på längden och grilla snittytorna tills de karamelliseras, får färg. Det tar inte många minuter.

3. Lägg upp på tallrikar eller servera rätten på enkelt sommarvis som jag beskriver ovan i texten.

 

Koka kondenserad mjölk: Ställ burken i en kastrull. Täck med vatten och koka under lock i 2,5 timmar. Se till att burken hela tiden är under vatten, fyll annars på mer. Kyl sedan burken. Öppna den absolut inte medan den är varm, kan explodera!

Ingredienser

4 port.

4 bananer
1 burk dulce de leche (färdigkokt) eller koka egen på kondenserad mjölk
1 msk mjölk
4 passionsfruker
2 limefrukter, rivet skal
30 g mörk choklad, riven

Serveras med vaniljglass eller vispad grädde.

Grillad banan med dulce de leche

Smaklig spis!

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka