Svenske Anton Husa från Upper House Dining i Göteborg är regionsvinnare av S.Pellegrino Young Chef 2018.
Semifinalen avgjordes den 24 oktober på Aveqia i Stockholm och Anton korades under en härlig galamiddag på Fotografiska som leddes av Jessica Frej.
Anton kommer att representera Sverige i finalen av den prestigefulla tävlingen för unga kockar som går av stapeln i Milano 11-13 maj 2018.
![S.Pellegrino Young Chef Awards 2018 - semifinal på Aveqia i Stockholm, oktober 2017.](https://uplifting.se/wp-content/uploads/2017/10/pellegrino_anton_husa.jpg)
En jury bestående av representanter från Skandinavien, Finland och Baltikums absoluta kockelit, däribland Tom Sjöstedt (Sverige), Nikolaj Skadborg (Danmark), James Maxwell-Stewart (Norge), Henri Alen (Finland), Janis Zvirbulis (Lettland), Egidijus Lapinskas (Litauen) och Andrus Laaniste (Estland) bedömde semifinalisternas rätter baserat på tävlingens fem gyllene regler – ingredienser, färdighet, innovation, utseende och budskap.
![S.Pellegrino Young Chef Awards 2018 - semifinal på Aveqia i Stockholm, oktober 2017.](https://uplifting.se/wp-content/uploads/2017/10/pellegrino_juryn.jpg)
S.Pellegrino Young Chef syftar till att lyfta och utveckla unga kockar samt förbättra fine dining runt om i världen. För att delta får man inte vara över 30 år och man ska ha minst ett års arbetslivserfarenhet från restaurang som kock, souschef eller linjekock.
Tävlingen delas upp i 21 regioner som alla arrangerar en semifinal med totalt 210 tävlanden tävlande, 10 i varje. Finalen med de 21 finalisterna äger sedan rum i Milano till sommaren 2018.
Bild nedan: Andrea Miacola från Era Ora Ristorante i Köpenhamn (Danmark), som kom på en hedersvärd andraplats, förbereder sina vaktellår.
![På bilden ser ni Anton och Ina pusta ut utanför Aveqias ingång efter att deras rätter burits fram och presenterats för domarna.](https://uplifting.se/wp-content/uploads/2017/10/pellegrino_tavlande.jpg)
Antons vackra rätt Torsk med purjolöksfjäll (på bilden utan såsen) bestod av karmelliserad rotselleri, fylld lök med rökt dillemulsion serverad med torsk med lökskum, torkad lav och vattenkrasse.
![S.Pellegrino Young Chef Awards 2018 - semifinal på Aveqia i Stockholm, oktober 2017.](https://uplifting.se/wp-content/uploads/2017/10/pellegrino_antons_ratt.jpg)
På tredje plats kom svenska Ina Niiniketo med sin rätt Poor Man’s Foie & Truffle.
![S.Pellegrino Young Chef Awards 2018 - semifinal på Aveqia i Stockholm, oktober 2017.](https://uplifting.se/wp-content/uploads/2017/10/pellegrino_inas_upplaggning.jpg)
![S.Pellegrino Young Chef Awards 2018 - semifinal på Aveqia i Stockholm, oktober 2017.](https://uplifting.se/wp-content/uploads/2017/10/pellegrino_inas_ratt.jpg)
På bilden ser ni Anton och Ina pusta ut utanför Aveqias ingång efter att deras rätter burits fram och presenterats för domarna.
![S.Pellegrino Young Chef Awards 2018 - semifinal på Aveqia i Stockholm, oktober 2017.](https://uplifting.se/wp-content/uploads/2017/10/pellegrino_anton_ina.jpg)