grisKÖTTnöt

Köttbullar – mammas såklart

In gris, KÖTT, nöt on
Mammas köttbullar är godast. Punkt.
Servera köttbullarna med potatismos eller kokt potatis, sås, lingon och pressgurka.
Mammas Köttbullar

Steg

  1. Blanda mjölk och skorpmjöl och låt svälla. Tillsätt sedan kryddorna och den rivna löken. Blanda.
  2. Blanda först in saltet ordentligt i köttfärsen. Det är Henrik Norströms knep för att inte bullarna sedan ska släppa en massa vätska när man steker dem.
  3. Vispa upp ägget lätt med en gaffel och vänd ner det i färsen. Tillsätt mjölk/skorpmjöl och blanda väl (överarbeta aldrig färssmet).
  4. Stek ett prov för att säkra smaken. Korrigera eventuellt.
  5. Rulla köttbullarna och stek i mycket smör.

Ingredienser

  • 4 personer
  • 1 dl mjölk, ca
  • 2-3 msk skorpmjöl
  • 1 riven gul lök
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 nypa socker
  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk tsk salt
  • 1 ägg
Pressgurka

Smaklig spis!

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka