restauranger

Brösarps gästgifveri

In restauranger on

På Brösarps Gästgifveri i lilla skånska orten Brösarp har tiden stått stilla, åtminstone delar av matsedeln. Precis som det ska vara.

Hit kommer man för att äta Skånes bästa äggakaka eller en traditionell österlensk Blå tallrik med sill, ål, lax, löjrom, ägg med ost och kavring. Vi hittar även skånskt Revbensspjäll med rödkål och äpplemos (som det heter på skånska).

Min familj och skånska vänner ler igenkännande. Vi vet. Däremot hoppas jag att jag kan locka er andra vänner här på bloggen, utanför Skåne, att göra ett besök söderut och testa lite skånsk mat.

Så, missa inte den här anrika pärlan som varit en mötesplats sedan 1684. (ej sponsrat inlägg)

Brösarps Gästgifveri entré

Det serveras stor Gåsamiddag från den 30 okt – 15 nov. Några veckor senare bjuds det in till hemlagat tradtionellt skånskt julbord, 28 nov – 20 dec.

På bilden ser ni den berömda äggakakan. Här finns mitt recept på Skånsk Äggakaka om du nu blev sugen och vill testa och inte befinner dig i närheten av Brösarp.

Brösarps Gästgifveri Äggakaka

Detta gästis är mycket populärt under sommarhalvåret då fagra Österlen gästas av många turister och sommargäster. Men det är även populärt året runt och kör fullt hus med t ex gåsabord och julbord.

Idag har stället även en nybyggd Spa– och konferensdel.

Brösarps Gästgifveri skylt

4 Kommentarer

 1. Monika 9 år sedan

  Hej Monika!
  Tack för tipset. Ska absolut ta en tur och käka på Brösarps Gästgifveri.
  /Monika

  • Monika 9 år sedan

   Ja, missa inte denna matpärla. Fläskpannkakan där är bara bäst ;-) men min kommer inte långt efter.

 2. Malena Östergren Arvidsson 9 år sedan

  Vi har som tradition att stanna till i Brösarp när vi har vägarna förbi (speciellt när vädret är riktigt ruskigt) och äta skånsk äggakaka med fläsk och mjölk i bringaren i rummet med den öppna brasan. Äggakakan för 4 personer är imponerande – stor och med ett berg av stekt fläsk ovanpå. Nu måste vi dit och testa den blåa tallriken och revbenen, såklart. Tack för en fantastiskt trevlig matblogg!

  • Monika 9 år sedan

   Hej Malena! Javisst är Brösarps Gästis helt fantastsikt och deras äggakaka räcker till ett kompani. Mjölken till är perfekt :-) Kul att du hittat hit och det gläder mig jättemycket att du gillar det jag gör. Tack för fin kommentar. Trevlig helg, hälsar Monika!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka