ARTIKLAR

Bocuse d’Or Sverige 2017

In ARTIKLAR on

Den 25 april presenterades kandidaterna, de kockar som tävlar i den svenska uttagningen den 12-14 september till Bocuse d’Or Europa som sedan äger rum sommaren 2018. Det är Svenska Bocuse d’Or Akademien som efter ansökan utser de tävlande kockarna.

Kandidaterna Bocuse d'Or i Lyon 2017

Foto: Viktor Fremling

De åtta välrenommerade kockarna som ska tävla om platsen är:

Sebastian Gibrand, Gibrands Gastronomi
Jonas Dahlbom, kulinarisk ledare Gröna Lund
Christofer Bengtsson, Grand Cafe i Oslo
Thomas Sjögren, driver Skärets Krog och Café på Smögen under sommarhalvåret, övrig tid frilansande kock.
Andreas Edlund, jobbar i Pontus Group
Pi Le, souschef Ulriksdals Wärdshus
Jonas Lagerström, Jonas Lagerström Gastronomi
Edin Dzemat, Brasserie by EDz

Gastronomi Sveriges ägare vill genom att dela med sig av sina erfarenheter till den som valts ut för att tävla för Sverige i Bocuse d’Or, återgälda något av det branschen givit dem. Många av ägarna har själva tävlat med stor framgång.

Gastronomi Sverige AB, som står bakom Bocuse d’Or Sverige, ägs av medlemmarna i svenska Bocuse d’Or Akademin. Ägarna är Melker Andersson, Markus Aujalay, Jonas Dahlbom, Mathias Dahlgren, Fredrik Eriksson, Sven-Åke Larsson, Christer Lingström, Henrik Norström, Paul Svensson och Kurt Weid.

Den 12-14 september avgörs Bocuse d’Or Sverige 2017 och vem som ska representera Sverige i Bocuse d’Or Europe 2018, Kock-EM som äger rum i Turin 10 -11 juni 2018. Totalt tävlar 20 europeiska länder och 11 länder kvalificerar sig vidare till Bocuse d’Or, Kock-VM.

– Det är lovande för Sverige, besöksnäringen och kockyrket att vi har så många välrenommerade kockar som vill representera Sverige, säger Henrik Norström, ordförande Svenska Bocuse d’Or Akademien.

Foto: Viktor Fremling
Alexander Sjögren kramar om sin commis Hampus Friberg när maten är i klar i Lyon, Bocuse d’Or 2017 (kock-VM). Sverige kom på 7:e plats.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka