ARTIKLARrestauranger

Positano – italiensk mat i NK

In ARTIKLAR, restauranger on

Positano – italiensk mat i NK Stockholm

Italiensk bar- och restaurang

Den 21 november (2019) bjöd Bindefeld in till en pressträff på NK för att presentera Positano.

Positano är NK-varuhusets senaste tillskott i raden av nyheter som alla är en del i NKs omfattande moderniseringsarbete.

I linje med detta ofattande arbete skapar de samarbeten med populära och i huvudstaden kända och etablerade aktörer. Vill du kika på bilder från nya NKs Saluhall så var jag där på pressvisning vid invigningen.

Positano i NK
Positano i NK

Positano och Tjoget

Positano är en bar och restaurang på NKs herravdelning och den möter oss, dock med sin ryggtavla, precis när vi kliver av rulltrappan på plan 2.

Det är ett känt gäng – Joel Söderbäck, Andreas Bergman och Robert Rudinski  som nu öppnar Positano och som dagen till ära tar emot oss. Gänget driver även Tjoget – restaurangen, coktailbaren och vinbodegan på Hornstull – som många, gäster och kritiker, under flera år tokhyllat och prisbelönat. De senaste åren är Tjoget den enda svenska bar är med på den prestigefulla topplistan The Worlds 50 best bars.

Positano i NK

En bit av Italien

Allt på menyn är klassiskt italienskt och tanken är att rätterna ska förflytta oss till de kända citronerna på Amalfikusten och byn Positano.

Positanos bar är inte stor men platserna är desto fler för de fortsätter längs räcket runt ljusgården.

Tanken med baren är att vi ska kunna stanna till och pausa under shoppingturen eller gå dit efter jobbet på en klassisk aperitivo.

Positano i NK
Positano på NK

Maten

Jag älskar italiensk mat så det här stället passar mig.

Jag tyckte att maten var mycket bra. Perfekta smårätter att dela eller bara välja något litet gott till ett glas när man vill sätta sig en stund.

För att kunna bedöma ett ställe går jag alltid tillbaka. Vid en presslunch är givetvis allting på tå så jag vill vara säker på att stämning, bra service och framför allt maten håller hög nivå även när spotlights från invigningen är släckta.  Jag har varit på Positano flera gånger och beställt mat varje gång.

Positano i NK

Vad tycker jag om Positano?

Positanos mat har varit toppen vid varje besök. Jag har provat allt på menyn och ingen rätt har gjort mig besviken.

Deras Vitello Tonnato är mycket lyckad och deras gröna rätter är fräscha och smakrika, så som italiensk mat ska vara.

De senaste två besöken beställde jag deras underbara burrata med citrus och pistage. Just den rätten har jag plagierat och lagt till min burrata-receptsamling. Jag kan varmt rekommendera den!

Positano i NK
Positano i NK

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka