restauranger

Bank Hotel i Stockholm

In restauranger on

Bank Hotel i Stockholm

Bank Hotel – nytt intimt lyxhotell

Vid Nybrovikens kaj öppnade Stockholms nya intima lyxhotell Bank Hotel i augusti (2018). Jag var där på en pressvisning några dagar innan premiären. Allting var inte riktigt klart men de hade börjat ta emot bokningar.

Bank Hotel

Lyx och bara det bästa

Vilken satsning och så lyxigt! Lyxigt med tyngd, exklusivitet och på det där gamla-pengar-viset. Det passar bra i ett gammalt bankpalats och en byggnad med anor. Det är Stureplansgruppen som siktar mot stjärnorna med denna nykomling. Målet är att det är Bank Hotel och Grand Hotel man pratar om på den här nivån.

Bank Hotel

Centralt på Blasieholmen

Bank Hotel är centralt beläget på Arsenalsgatan 6 på Blasieholmen i en vacker fastighet från 1910 som med varsam hand renoverats till ett boutiquehotell. 

På hemsidan läser jag: “Bank Hotel uppstod 1910 som huvudkontor för Bankaktiebolaget Södra Sverige. Byggnaden ritades av arkitekt Thor Thorén och utformades som en djärv, modern tolkning av ett renässanspalats. Här blandades extravaganta jugendelement med traditionell styrka och soliditet som är kännetecknande för en banks huvudkontor.”

Bank Hotel

Bonnie’s

Hotellets otroligt pampiga och vackra restaurang Bonnie’s är belägen i den gamla bankhallen med väggmålningar, marmorgolv och sex meter i takhöjd. Till och med den gamla väggklockan finns kvar. Bonnie’s utsågs nyligen till Årets Affärskrog 2018 av Dagens Industri och DI Weekend.

Läs gärna mer om Bonnie’s, min presslunch och den fantastiska maten i samband med öppnandet.

Bank Hotel

Papillon och Sophie’s Bar

Hotellets har två barer, Papillon och Sophie’s Bar. Papillon är en bar med klassiska och moderna drinkar och inredningen är inspirerad av bankdirektörens personliga kontor med polerad marmor, heltäckningsmattor och mahognyklädda väggar. Sophie’s Bar är en all-day bar där man kan äta en lättare middag eller mötas på after work.

Bank Hotel Bonnies

Bank Hotels konstupplevelser

Bank Hotel bjuder även på konstupplevelser och till hjälp har de konstexperter från Stockholms vassaste art space, CFHILL, de unga utmanarna Young Art! och advokatbyrån Vinge. Bank Hotel har börjat bygga en egen konstsamling med bland annat kända verk inom fotokonst, till exempel av Kristin Lee Moolman & IB Kamara, Mary McCartney med Tracey Emin as Frida Kahlo eller Albert Watsons kända Mike Tyson.

Bank Hotel Moolman
Bank Hotel Kahlo
Bank Hotel Tyson

Small Luxury Hotels of the World

Bank Hotel kvalade efter ett par månader in i hotellnätverket Small Luxury Hotels of the World™ (SLH) som innefattar en fantastisk samling av noga utvalda hotell. Över hela världen har endast 520 hotell lyckats kvala in i den exklusiva klubben. Nu gör Bank Hotel sällskap med hotell som L’Hotel i Paris och St. James i London.

Bank Hotel

Inredning

De 115 rummen går i en harmonisk färgskala med taktila material som sten, trä och exklusiva tyger. Av de åtta omsorgsfullt designade sviterna är den största, Bank Extreme Terrace Suite, på 185 kvadratmeter med fönster från golv till tak och en imponerande kungsterrass med utsikt över Nybroviken.

Bank Hotel
Bank Hote

Signaturdoft och exklusiva badrumsprodukter

Bank Hotel har nu även en egen signaturdoft speciellt framtagen av Uniscent Scandinavia med huvudingrediensen patchouli och noter av pomelo, jasmin och cederträ – närvarande men inte påträngande. Alla rum och sviter har produkter från franska berömda dofthuset Diptyque. Bank Hotel har exklusivitet för varumärket på svenska hotellmarknaden och det är få utvalda lyxhotell i världen som erbjuder gästerna Diptyque.

Bank Hotel

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka