ARTIKLAReventsrestauranger

NK Saluhall öppnar pånytt

In ARTIKLAR, events, restauranger on

NK Saluhall

Äntligen öppnar nya NK Saluhall i Stockholm

Imorgon den 7 mars öppnar NK nya Saluhall.

Idag var det pressvisning och det är med spänd förväntan jag går dit.

Nya NK håller på med ett omfattande förnyelsearbete som de beräknar ta tre år. Varuhuset ska bli lyxigare, större och mer personligt, säger de.

NK Saluhall Melanders

Parkaden – NKs nya del

Att NK blir 20 procent större kan verka lite konstigt men det beror på att delar av Parkaden på andra sidan Regeringsgatan blivit en del av NK.

I Parkaden ligger även NKs Art Bakery som öppnade i mitten av december (2018) med bakverk, gourmetmackor och salladsbar tillsammans med innovativa konstutställningar.

I Art Bakery arbetar NK med Johan Söberg och Melanders Group.

Förutom nya NK Saluhall har Positano öppnat, ett italienskt bar- och restaurangkoncept på NKs herravdelning, plan 2. Läs gärna mer om stället och mitt besök på presslunchen i samband med invigningen.

NK Saluhall

Kulinarisk mötesplats

Den nya saluhallen erbjuder både mat, delikatesser och matservingar – en sådan där kulinarisk mötesplats som det så fint kallas. Saluhallen har även tänkt att vi ska komma dit på afterwork eller ta ett glas vin med en smakbit innan eller efter shopping.

NK Saluhall Melanders

Vad finns att köpa med hem?

Kött

NK Saluhall har en köttdisk. Hos AG Kötthandel – Johan Jureskog (på bilden) och Klas Ljungquist – köper vi fint, lyxigt kvalitetskött.

NK Saluhall AG Kötthandel
NK Saluhall AG Kötthandel

Fisk

Ingen saluhall utan fisk.

Hos Melanders Fisk – bröderna Nils och Erik Molinder – hittar vi den sedvanliga fina fisken och en massa skaldjur, både att köpa med hem och att slå sig ner och äta tillsammans med något gott i glaset.

Jag tycker att deras små paket (se bild) låter himla trevligt med till exempel afterwork på fredagar då vi väljer mellan 3 ostron eller skagenröra & nubbesallad och sedan avgör drycken vi väljer till, priset.

Mellan kl 15-20 måndag-onsdag finns det 200-lappen (mat& dryck), Mat & Vin 3+3 (3 smaker från köket + 3 olika druvor i glaset) eller Dagens räka.

På bilden syns tallriken med lite plock som vi fick smaka. Det var riktigt gott och Nubbesalladen var lika god som min, vilket säger en hel del, he he.

NK Saluhall Melanders
NK Saluhall Melanders

Hälsosamt

Dr. Mat – Danielle och Johan Lalins – som har gjort succé på Tegnérgatan öppnar i NK Saluhall sitt ställe med en egen liten matsal intill till disken. Här äter och shoppar vi hälsosam mat med mottot Låt maten vara din medicin – egenfermenterat och hälsoshots.

Jag smakade små prover på deras olika rätter som de serverar från en fast meny. Det var väldigt gott, asiatiska smaker och naturligtvis i olika kombos med deras fermenterade grönsaker.

De har en populär signaturrätt med lax som de långsamt tillagar i sousvide och som sedan smälter i munnen. Många älskar den men texturen var alldeles för mjuk för mig men smaken var fin.

Jag blev mycket förtjust i deras shots och grönsaker och som matlagare satte de igång en massa idéer.

NK Saluhall Dr. Mat
NK Saluhall Dr. Mat

Franska ostar

Vi köper köper franska hantverksostar hos Androuet – Vincent & Anna Lefèvre – och gläder oss åt att den välkända ostbutiken nu även finns i NK Saluhall. Bilderna får tala.

NK Saluhall Androuet
NK Saluhall Androuet
NK Saluhall Androuet

Glass

Anrika Lejonet & Björnen – Katarina och Håkan Mild – har laddat en disk med kulglass och kylar med förpackningar att köpa med hem. De berättar att NK frågade om de kunde göra en glass med samma smak som den berömda och över 100 år gamla NK Mint.

NK skickade några praliner, Lejonet & Björnen försökte och lyckades. Det var den godaste mintchokladglass jag ätit. Pepparmintssmaken dröjer kvar länge i munnen och det känns verkligen att glassen är tillverkad av de bästa råvaror. Prova den!

Den ljuvliga pralinen ser du på bilden nedan.

NK Saluhall Lejonet & Björnen

Bröd och konfektyr

NK Bröd och NK Konfektyr kommer att drivas av Johan Sörberg (Art Bakery) som framöver tillverkar NKs praliner och bakar saluhallens bröd.

Baslivsmedel

Dagligvaror, frukt och grönt kan vi shoppa hos Paradiset – Johannes Cullberg – som har ett urval av baslivsmedel av sådant vi kan tänkas behöva utöver delikatesserna på mattorget.

NK Saluhall - NK Mint
NK Saluhall Konfektyr
NK Saluhall Konfektyr

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka