fågelSOPPA

Kycklingsoppa och wokade grönsaker med kokosgrädde och grön curry

In fågel, SOPPA on

Ibland måste det gå undan i köket med kvällens middag. Då tycker jag att det finns massor med små burkar och flaskor som hjälper till med smakerna. Jag är inte alla gånger ok med innehållet i sådant färdigt men man måste ibland ta genvägar och det blir inga stora mängder. Anledningen att skippa vissa produkter skulle i så fall vara av rent etiska skäl.

För att snabbt kunna göra en thairätt brukar jag alltid ha vissa saker hemma som till exempel en påse wokgrönsaker, kokosgrädde eller kokosmjölk, lite nötter (jordnötter eller cashew) och kryddor som passar i thaiköket.

Såna här rätter kan man höfta, använda det som finns hemma och smaka av under tillagningen. Det behöver inte vara wokgrönsaker, du har kanske annat i kylen. Broccoli till exempel är gott. Mitt recept är bara en riktlinje, smaka själv av så att din soppa smakar som just din soppa ska smaka.

Grön curry kycklingsoppa

Steg

  1. Bryn löken i lite olja i en gryta. Lyft upp och lägg åt sidan.
  2. Fräs de frysta wokgrönsakerna snabbt, ta upp och lägg åt sidan.
  3. Hetta upp lite olja i grytan. Lägg i kycklingen, salta. Bryn delarna snabbt på hög värme så att de får lite färg.
  4. Tillsätt currypasten och fräs med kycklingen 1 minut i slutet. Jag tog bara halva förpackningen, tycker att det räcker. Ta i så mycket du vill ha (kan tillsätta i slutet när soppan smakas av).
  5. Lägg tillbaka löken i grytan.
  6. Häll i kokosgrädden och rör om.
  7. Krydda soppan med thaifond, kycklingfond och sen salt. Låt koka upp och puttra i ca 10 minuter tills kycklingen är tillagad (kolla gärna genom att dela en bit).
  8. Tillsätt wokgrönsakerna de sista minuter så att de fortfarande har lite tuggmotstånd. Koka upp igen.
  9. Späd eventuellt med vatten till den konsistens du vill ha på soppan.
  10. Smaka av med fonderna och lite av Voltaires Thai Spice Mix tills soppan smakar gott. Lyft smakerna extra med lite limesaft.

Ingredienser

Till servering

Grön curry kycklingsoppa

Smaklig spis!

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka