Bruschetta med vegansk röra
Zetas nya produkt
Den härliga bruschettan med vegansk röra är gjord på bland annat BreOliv.
BreOliv är en bredbar olivolja som Zeta har utvecklat under många år. Det är inte lätt att få fram en perfekt konsistens utan onaturliga tillsatser.
Jag var på en pressfrukost när BreOliv lanserades. Frukosten var ovanligt välbesökt som pressevent, alla var där som vi gärna säger. Vi var nyfikna på den nya produkten.
BreOliv
Det har varit en utmaning för Zeta att förädla olivolja till fast form utan tillsatser. Efter lång tid hittade Di Luca sheafrukten som innehåller ett fett som har fast form i rumstemperatur och genom att blanda detta fett med olivolja fick de fram en mjuk och lent bredbar konsistens direkt från kylen.
Eftersom sheanöten, som den kallas, inte är en nöt utan egentligen en frukt, kan även nötallergiker äta BreOliv.
Vegansk bönröra
I samarbete med Zeta inför lanseringen har Green Kitchen Stories tagit fram olika recept, bland annat den här goda röran.
Röran kan givetvis användas som ett tillbehör till det mesta, inte bara som pålägg.
På pressfrukosten var denna röra jättepoppis och smakade riktigt bra. Gör den!
Vegansk bönröra
I samarbete med Zeta inför lanseringen har Green Kitchen Stories tagit fram olika recept, bland annat den här goda röran.
Röran kan givetvis användas som ett tillbehör till det mesta, inte bara som pålägg.
På pressfrukosten var denna röra jättepoppis och smakade riktigt bra. Gör den!
Röror och smårätter
Jag får aldrig nog av goda röror och smårätter som jag kan variera i oändlighet och som passar i de flesta sammanhang.
Jag passar därför på att tipsa om en favoriträtt – Rotselleri med brynt smör och parmesan. En annan liten smarrig rätt som kan serveras som drinktilltugg är Champinjonkräm på bakad rotselleri.
Steg
Gör bruschettan så här
- Lägg alla ingredienser till bönröran i en matberedare och mixa med korta intervaller ett par gånger. Röran ska vara grovhackad, inte slät.
- Rosta brödskivorna i ugn eller brödrost. Halvera skivorna och gnugga med vitlöksklyftan. Bre bruschettan med BreOliv. Lägg på bönröran. Hacka tomaterna och lägg ovanpå. Strö över lite flingsalt, peppar och hackade ärtskott.
Ingredienser
Bönröra till bruschetta
0,5 frp Zeta Cannellinibönor Eko 380 g, sköljda och avrunna
0,5 dl solrosfrön
0,25 liten rödlök, finhackad
3 msk Zeta BreOliv
3 msk kapris
3 msk färsk persilja, hackad
3 msk citronsaft
0,5 tsk flingsalt
Övriga ingredienser
4 skivor surdegsbröd, rostade i ugn
1 vitlöksklyfta, finhackad
Zeta BreOliv
4 tomater, hackade
salt & peppar
ärtskott
Pressbilder på Bruschetta med bönröra
Bilderna på bruschettan i det här inlägget är för en gångs skull inte mina egna, de tillhör Zeta men jag har tillstånd att publicera dem.
En annan jättegod röra som också är vegansk är Mockamole – svensk guacamole, om du har lust att testa den.
2 Kommentarer
-
Ska bli spännande att testa?Har ej sett Breoliv i butikerna ännu. Håller ögonen öppna efter produkten?
-
Ja, det är verkligen en spännande produkt! Berätta sen vad du tycker :-)
-