Den 25 april presenterades kandidaterna, de kockar som tävlar i den svenska uttagningen den 12-14 september till Bocuse d’Or Europa som sedan äger rum sommaren 2018. Det är Svenska Bocuse d’Or Akademien som efter ansökan utser de tävlande kockarna.
Foto: Viktor Fremling
De åtta välrenommerade kockarna som ska tävla om platsen är:
Sebastian Gibrand, Gibrands Gastronomi
Jonas Dahlbom, kulinarisk ledare Gröna Lund
Christofer Bengtsson, Grand Cafe i Oslo
Thomas Sjögren, driver Skärets Krog och Café på Smögen under sommarhalvåret, övrig tid frilansande kock.
Andreas Edlund, jobbar i Pontus Group
Pi Le, souschef Ulriksdals Wärdshus
Jonas Lagerström, Jonas Lagerström Gastronomi
Edin Dzemat, Brasserie by EDz
Den 12-14 september avgörs Bocuse d’Or Sverige 2017 och vem som ska representera Sverige i Bocuse d’Or Europe 2018, Kock-EM som äger rum i Turin 10 -11 juni 2018. Totalt tävlar 20 europeiska länder och 11 länder kvalificerar sig vidare till Bocuse d’Or, Kock-VM.
– Det är lovande för Sverige, besöksnäringen och kockyrket att vi har så många välrenommerade kockar som vill representera Sverige, säger Henrik Norström, ordförande Svenska Bocuse d’Or Akademien.
Foto: Viktor Fremling
Alexander Sjögren kramar om sin commis Hampus Friberg när maten är i klar i Lyon, Bocuse d’Or 2017 (kock-VM). Sverige kom på 7:e plats.