Vilken fin inredning till kul matkoncept! FnB market öppnade i Kista galleria utanför Stockholm i december.
Den kända krögarduon Niklas Ahlbom och Michael Zhan gör en gemensam satsning där man kan äta fransk och asiatisk mat i samma restaurang – en restaurang med ett foodcourt-tänk där man hämtar sin mat över disk. Man slår sig sedan ner någonstans i den rymliga, men mysiga, supercoola lokalen med många sittplatser (400 inomhus och 150 utomhus). Tanken är att alla gäster kan hitta sin favoritmat och ändå äta vid samma bord. Vill man inte slå sig ner tar man med sig en take-away-middag hem.
Jag var där på presslunch i början av december som Bindefeld AB så väl arrangerat med effektiv transport (stort plus).
Niklas Ahlbom och Michael Zahn (Pong-gruppen) är på plats och tar emot. De berättar om sin idé med restaurangen och presenterar sina välkända kockar som berättar om maten. Magnus Rydberg som vunnit VM i BBQ-grillning är kökschef i den asiatiska delen och i det franska köket basar Joakim Haglund. Även fastighetsägaren och arkitektbyrån Scheiwiller Svensson Arkitektkontor är på plats och berättar om gallerian och inredningskonceptet.
Jag gillar inredningen väldigt mycket – genomtänkt, kul mix, lyxigt och mysigt. Trivsamt trots stor lokal. Det finns ingenting som ens antyder att vi är i en galleria. Det kan nog bli ett riktigt bra AW-häng.
I Asien är det vanligt att en steak bar även har en raw bar, så även här, komplett med 7-8 makirullar och tartarer. Vi fick först smaka en tonfisktartar och tre makirullar med sjögrässallad. Jättegott! På den asiatiska barsidan serveras också grillat från specialimporterad grill från Brasilien och till detta en tillbehörsbuffé med asiatiska förtecken där man själv plockar. Vi fick smakprov på tre sorters grillat kött – fläsksida, picanha rostbiff och lammrostbiff – med kimchi, picklad rättika och asiatisk coleslaw.
I den franska baren hämtar man grillad hamburgare och kyckling från rotisseriet.
Vi fick smaka en saftig bourguignonburgare och majskyckling med en utsökt couscoussallad, syrad kål och tryffelmajonnäs.
Jag lägger till ytterligare bilder på inredningen för jag tyckte det var himla snyggt. Lokalen har übercoola toaletter – bara de är värda en omväg.
1 Kommentar
-
Alla dessa godsaker som så proffsigt beskrivs och presenteras. Tyvärr blir det bara för mig att beundra och slicka mig i om munnen!