Jag vill dela med mig av tacokryddan jag har gjort ända sedan Airam och Dahlqvists kokbok kom ut 2009. Innan dess hade jag inte ens tänkt på att jag kunde göra min egen.

Gör man sin egen blandning har man koll på innehållet och kvalitén. Man slipper dessutom en massa socker, glutamat och annan skit. Det är lätt att göra och man får smaken precis som man vill ha den.

Jag har minskat saltmängden till hälften för det är på tok för mycket i deras recept. Saltet är dessutom så lätt att öka om det behövs så det är bättre att börja på en lägre nivå.

Jag gör alltid minst en dubbel sats så har jag färdig blandning i en burk till nästa gång.

Smaka er fram för skillnaderna i kvalitet och styrka på kryddorna ger helt olika resultat. Efter att ha gjort den några gånger hittade jag en bra blandning med de kryddor jag brukar ha hemma. Brukar ni köpa kryddor från ett speciellt märke, blanda då från det märket och ni kan vara säkra på att det smakar likadant varje gång.

Om familjen är speciellt förtjust i någon färdig blandning kan man kalibrera sin egen efter just den. Blanda, smaka, repetera :))

Har man blandat sin krydda många gånger, lär man sig hur det ska smaka och man kan blanda märken och kvaliteter. Det är chili- och paprikapulver som skiljer sig mest i styrka och kvalitet.

Tacokrydda

1,5 tsk salt
4 tsk paprikapulver
4 tsk chilipulver
2 tsk vitlökspulver
2 tsk lökpulver
2 tsk spiskummin
2-4 krm cayennepeppar

Ungefär 2 msk är en bra mängd krydda till 500 g köttfärs.

tacotillbehör

2 Kommentarer

  1. Ingrid Österheim 9 år sedan

    Om jag inte har fel kommer Helene att bli lycklig över receptet. hon som älskar Tacos.

  2. Syster Yster 9 år sedan

    Du har så rätt mamma :-)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka