Den här versionen av chokladsås kokar lite längre och blir lite tjockare så jag beskriver den som en chokladkolasås. Den är barnsligt god.
Justera själv konsistens och smak genom att ta mer eller mindre av ingredienserna.
Häll såsen varm över vaniljglass så att glassen smälter lite. Strö över lite goda nötter och lyckan är fullständig.
Chokladkolasås
100 g strösocker (drygt 1 dl)
1 dl grädde
1 dl mjölk
50g smör
1 dl kakao
smaka av med vanilj
Värm allt utom kakao och vanilj i en kastrull. Rör tills sockret har smält. Låt småkoka cirka 30 minuter. Ta kastrullen av värmen och häll i kakao och vispa ihop tills det är ordentligt blandat. Tillsätt vanilj och smaka av. Vispa några minuter till tills den är blank och len.
Servera såsen varm eller ljummen.
Om du vill spara sås, förvara den i kylen och värm den försiktigt och långsamt i mikron eller på spisen.
1 Kommentar
-
Det blir svårt att stå emot även denna sås!
Har en fråga är det vispgrädde du har i?