dessert

Chokladkolasås

In dessert on

Den här versionen av chokladsås kokar lite längre och blir lite tjockare så jag beskriver den som en chokladkolasås. Den är barnsligt god.

Justera själv konsistens och smak genom att ta mer eller mindre av ingredienserna.

Häll såsen varm över vaniljglass så att glassen smälter lite. Strö över lite goda nötter och lyckan är fullständig.

 

Chokladkolasås

100 g strösocker (drygt 1 dl)
1 dl grädde
1 dl mjölk
50g smör

1 dl kakao
smaka av med vanilj

Värm allt utom kakao och vanilj i en kastrull. Rör tills sockret har smält. Låt småkoka cirka 30 minuter. Ta kastrullen av värmen och häll i kakao och vispa ihop tills det är ordentligt blandat. Tillsätt vanilj och smaka av. Vispa några minuter till tills den är blank och len.

Servera såsen varm eller ljummen.

Om du vill spara sås, förvara den i kylen och värm den försiktigt och långsamt i mikron eller på spisen.

chokladsas i kastrull

chokladsas i kastrull med visp

 

1 Kommentar

  1. Ingrid Österheim 10 år sedan

    Det blir svårt att stå emot även denna sås!
    Har en fråga är det vispgrädde du har i?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka