ARTIKLARrestauranger

Novi Beach Club

In ARTIKLAR, restauranger on

Novi Beach Club

Novi Beach Club by Pontus Frithiof

I helgen var det invigning av Novi Beach Club på exklusiva hotellet Novi Resort strax utanför Visby på Gotland. Jag var där en vecka innan på en fantastisk smygpremiär.

Novi Resort ägs av entreprenören Shervin Razani som nu har inlett ett samarbete med krögaren och restaurangentreprenören Pontus Frithiof. Tillsammans lanserar de strandrestaurangen – Novi Beach Club by Pontus Frithiof. Det är en restaurang ända nere vid havet där maten och miljön leder tankarna till Rivieran men tillsammans med fina Gotland.

Novi Beach Club by Pontus Frithiof
Novi Beach Club by Pontus Frithiof

Mat och dryck på bästa läget

Hotellets beach club har ett superfint läge ända nere vid strandkanten. Det är precis så man vill sitta och njuta sommarkvällarna – god mat, svalt vin, vacker solnedgång och vågskvalp. Namnet innehåller Club vilket signalerar influenser från Rivieran, lyx och havsnära.

Novi Beach Club by Pontus Frithiof

by Pontus Frithiof

– Vi inom Pontus Group ser oss själva som matkreatörer som skapar mat utifrån olika platsers förutsättningar och nu ser vi verkligen fram emot att få skapa mat i en havsnära miljö. Ambitionen är att maten och platsen ska gå hand i hand och generera en enhetlig upplevelse och få folk att längta tillbaka, säger Pontus Frithiof.

Pontus Frithiof och hans team ansvarar också för Novi Resorts andra restaurang i huvudbyggnaden samt roomsservicen på hotellet.

Här kan du läsa om ett annat samarbete med Pontus.

Novi Beach Club by Pontus Frithiof

Häng vid poolen

Vi inledde vår lunch med champagne och tilltugg uppe vid hotellets vackra pool innan gick vi ner till strandrestaurangen – Novi Beach Club – för att äta lunch.

Novi Beach Club by Pontus Frithiof

Menyn

Vi fick smaka olika rätter från menyn.

Vi började lunchen med Isad Gazpacho med gotländsk gurka och kajplök, getost, oliver samt krutonger på Gotlandslimpa. Det var en fräsch start och soppans höjdpunkt var krutongerna som höll ihop rättens alla smaker. Jättegott!

Den kalla soppans efterföljare var Hummer Carbonara med svart linguine, dragon, pecorio och äggula. Dragonen i den här rätten var också en höjdare.

Efter pastan serverar de oss en Beach Club Sallad som är deras flört med den klassiska salladen Nicoise. Här med tonfisk, potatiscrème, bakat ägg, sardeller, sallad, tomater och haricot verts. Det var lunchens bästa rätt – en riktigt höjdare och jag fick samma utlåtande från de flesta kring bordet. Det var en rätt jag gärna återvänder för och den kan bli en av hotellets klassiker.

Vi avslutade med en härlig och somrig variant på klassikern jordgubbar & grädde – Bruschetta på hallon och jorgubbar med vaniljcrème och mascarponeglass. Kan inte bli mer svensk sommar.

Novi Beach Club by Pontus Frithiof
Novi Beach Club by Pontus Frithiof
Novi Beach Club by Pontus Frithiof
Novi Beach Club by Pontus Frithiof

Middag i hotellets restaurang

På kvällen åt vi middag i hotellets restaurang.

Havsaborren som jag valde blir mitt bästa minne från vistelsen. Den var perfekt grillad och smakrik efetrsom köket serverade den hel. Underbar rätt!

Nu har jag två rätter att återvända till.

Novi Beach Club by Pontus Frithiof

Novi Resort Hotel

Hotellet uppfördes 2008 och är idag, efter diverse renoveringar, fördelat på 71 bungalows, 54 lägenheter, två restauranger, utomhuspool, gym, utomhusgym och lekplats.

Jag bodde i en trevlig, välutrustad bungalow med stort glasparti till en terass med den vackraste havsutsikt. Där sitter jag gärna en sommarmorgon och äter frukost eller myser på kvällen när solen går ner.

Jag kände direkt att den här miljön skulle vara lika fantastisk en ruggig höstdag – tända kaminen, sitta inomhus och njuta av utsikten medan vinden viner och jag sitter och skriver. Så inspirerande!

Novi Beach Club by Pontus Frithiof
Novi Beach Club by Pontus Frithiof

Mer om Pontus Frithiof

Jag träffade också Pontus när han lanserade nya, fräscha frukostar på MTR Express.

Vi träffades på en pressfrukost i hans möteslokaler, Atelier 23, överst i DN-skrapan (stockholm). Vackra lokaler och en hisnande utsikt.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka