ARTIKLARevents

Frukost MTR Express

In ARTIKLAR, events on

Frukost MTR Express

 

Ny hälsosam frukost

MTR Express serverar ny frukost.

Sedan starten har kocken, krögaren och entreprenören Pontus Frithiof tillsammans med partnern Thomas Dahlstedt, Nordrest, serverat mat och dryck ombord för MTR Express Café och 1 klass.

MTR Express började i mars 2015 köra snabbtåg mellan Stockholm och Göteborg. Med punktlighet och bra service har de lyckats attrahera affärsresenärer, vilket deras ökning i segmentet med 102% visar.

 

MTR Express frukost 1:a klass

1 klass Plus

För att utveckla förstaklassprodukten gjordes studier i affärsresenärernas vanor och önskemål och en variationsrik, hälsosam och god frukost stod högt i kurs på morgonavgångarna.

För att möta detta önskemål satsar nu MTR Express och Frithiof på nya frukostmenyer i 1 klass Plus tre år senare.  

Atelier 23 med utsikt

Atelier 23

Jag är på 23:e våningen i DN-skrapan (Stockholm) där Pontus Frithiof driver Atelier 23, hans konferens- och eventlokaler, för att under en pressfrukost smaka de nya frukostmenyerna.

MTR Express frukost i 1:a klass

MTR Express frukost i 3 varianter

Frukostarna består av tre varianter som roterar:

Kallrökt lax, syrade morötter, rostade sesamfrön och alfagroddar på dansk kavring. Färsk frukt såsom ananas, blåbär och honungsmelon samt en bägare med overnight oats, granola och torkad frukt.

Spritsad färskost med spiskummin, quinoa och krasse på danskt rågbröd. Färsk frukt såsom vindruvor, jordgubbar och honungsmelon samt en bägare med overnight oats, granola och torkad frukt.

Skinka, ägg, finhackade picklade grönsaker, rostad lök och krasse på kavring. Färsk frukt såsom ananas, blåbär och apelsin samt en bägare med grekisk yoghurt, rårörda bär och granola.

Atelier 23

Hur smakar det?

Jag smakar lite av alltihop och det smakar riktigt gott! Vem älskar inte ett litet smörrebröd på danskt rågbröd, toppat med fräscht pålägg? Min favorit (och även Pontus) är den spritsade färskosten – väldigt god smakkombo.

MTR Express frukostmuffin

Möten hos Pontus Frithiof

Atelier 23 har flera lokaler att hyra för möten, stora och små.

Vi åt frukosten i rummet med ett öppet kök och jag passade på att ta en bild på den storslagna utsikten och rummets små roliga och trevliga inredningsdetaljer. Resten av bilderna är med bara för att det var fint så jag kan inte låta bli.

Atelier 23
Atelier 23
Atelier 23

Fakta om Pontus Group

Pontus Group grundades 2002 av Pontus Frithiof och består idag av verksamheterna Pontus in the Park i Solna (inkl. Pocket Solna), Pocket by Pontus i Arenastaden, Tidningshuset by Pontus, Deli by Pontus, Bakery by Pontus och Atelier 23, Pontus in the Air, Monstro samt American Express Lounge by Pontus på Stockholm-Arlanda Terminal 5, Tekniska by Pontus, Vinterträdgården by Pontus, Catering från Pontus samt all mat- och dryck på MTR Express.

Fler inlägg

Jag var med på Gotland när Pontus öppnade Novi Beach Club i juni 2019. God mat nere vid vattnet i vansinnigt vacker miljö.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka