ARTIKLAReventsrestauranger

Snödrottningen – Artipelags julshow 2017

In ARTIKLAR, events, restauranger on
Rickard Söderberg som Snödrottningen på Artipelag

Vilken härlig presslunch på Artipelag! Vi fick smakprover på både musik och god mat från kommande julshow Snödrottningen. Det växlade snabbt mellan tårar under skönsången och gapskratt under dialogerna.

Om man är sugen på en lite annorlunda julshow men ändå vill ha glitter och klassisk julmusik och inte vill tulla på det storslagna, beger man sig julen 2017 till Artipelag på Värmdö utanför Stockholm (buss t/r från stan ingår). Artipelag presenterar sin julshow Snödrottningen, av och med operatenoren Rickard Söderberg, en föreställning där glamour blandas med storslagen musik. Rickard står själv bakom manus som rymmer både innerlig julstämning och burlesk humor.

Johanna Sannefors & Laine Quist

På scen tillsammans med Rickard ser vi de fantastiska solisterna Johanna Sannefors (Kungliga Operan) och Laine Quist (Malmö Opera). Denna trio har följt varandra i snart två decennium (senast i somras på Ystad Teater). Det märks att de är samkörda – i replikernas tajming, minspelet och inte minst sången. Laine Quist är riktigt rolig och kammade nog hem de största skrattsalvorna.

I årets show sjunger de både svenska och amerikanska julklassiker men också kända stycken hämtade från operans och musikalernas värld. Musiken är arrangerad av meriterade dirigenten Nils-Petter Ankarblom, som vanligtvis är kopplad till de amerikanska musikalscenerna.

Artipelag Snödrottningen

Artipelags ambitionen är att leverera en totalupplevelse så maten spelar lika stor roll som musiken och artisterna på scen.

Kvällen inleds med en lyxig trerättersmiddag framtagen av Artipelags kökschef Stefan Pernemar. Det finns två menyer, Meny 1 som innehåller fisk/kött och Meny 2 som är vegetarisk. Man väljer en av menyerna och det är bordsservering.

Meny 1 inleds med Lättrökt sikrom, ägg royal, syrad grädde och picklad lök. Huvudrätten är Kalventrecôte med grönsaker, tryffelsky och saltrostad potatis. Kalven får högsta betyg – köttet som kommer från Häggatorp var en fullpoängare tillsammans med en förträfflig tryffelsky.

Lättrökt sikrom
Kalventrecôte

Meny 2, den vegetariska, har Bakad västerbottenost, svart vintertryffel, ägg och potatiscrisp till förrätt och följs av en Kroppkaka fylld med karljohansvamp, grönsaker, svampbuljong och inlagda rödbetor.

Kroppkakan var mångas favorit och om inte kalven varit så bra hade kroppkakan varit fullpoängaren – otroligt god.

Bakad västerbottenost
Kroppkaka

Båda menyerna serveras samma dessert, en tårta i form av en julkrans skapad av Fredrik Otterberg som är med i Konditorlandslaget.

Gateaux Rickard Söderberg är en tårta med färskostmousse, brynt smörkaka, hallongelé, crème brûlée och spritade hallon. Fluffigt lätt med friska, milda smaker och syrliga hallon, vilket passar bra efter smakrika rätter. Tårtan är vacker som en krispig, vit vinterdag.

Gateaux Rickard Söderberg
Gateaux Rickard Söderberg

Föreställningsdatum är den 1-2, 6-9 samt 13-16 december 2017. Biljetter finns hos Ticketmaster.

 

Servering på Artipelag

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka