Eatery Social Skanstull
Eatery Social inviger taqueria och cevicheria
Nya Eatery Social – taqueria & cevicheria i Clarion Skanstull – bjuder på mat från det traditionella mexikanska köket och det moderna peruanska och de lagar all mat från grunden.
Eatery Social Skanstull invigning
Idag, den 10 juni (2016), öppnar Eatery Social Skanstull i Stockholm.
Jag var där igår på en stor presslunch för att provsmaka deras menyer från baren och köket.
Marcus Samuelsson och Clarion i samarbete
Eatery Social är Marcus Samuelssons senaste restaurang i sitt samarbete med Clarion Hotel. Marcus var på plats i Stockholm (bor annars i USA) och presenterade sina medarbetare och konceptet.
– Vår ambition är att skapa en mix mellan mat, dryck och kultur från Mexico, Peru och Kalifornien.
Menyn bjuder bland annat på hemgjorda tortillas, tostadas, ceviches, churros, al pastor, grillrätter, chimichurri och Aji Amarillo.
Eatery Socials starka team
Eatery Social drivs av ett starkt team där Marcus Samuelsson är kreativt ansvarig här tillsammans med Edgardo Umeres som är kökschef och ursprungligen från Peru (bild ovan). Josephine Sondlo (bild nedan) är barchef och är tequilaspecialist.
Baren
I Eatery Socials bar finns en bred dryckesmeny men tequila och mezcal har såklart en stor plats. I höst öppnar ytterligare en bar, en trappa upp, där man kan fördjupa sina kunskaper inom tequila- och mezcalområdet om man vill. Eller dricka något annat gott, självklart är väl härliga margaritas som finns i olika versioner.
Nya smaker
Generellt smakade allting gott men speciellt såser och salsor var mitt i prick i mitt tycke.
En av rätterna stack ut – Ceviche Mixto – som var en riktigt bra ceviche. Jag har aldrig tidigare ätit rostade jumbomajs som fanns i flera av rätterna. De var väldigt goda och bidrar med sälta och crunch till den annars mjuka fisken.
Några rätter stack ut
Det fanns mycket behagligt som fastnade i mitt smakminne. Jag gillade Aji Amarillo jättemycket som är en peruansk sås som peruaner typiskt har till allt. På smaktoppen finns även en smakrik Mole Negro, en jumbomajskräm, en perfekt grillad bläckfisk och till sist en glass gjord på lucumafrukt. Glassen smakade speciellt och kan varmt rekommenderas.
Restaurangens miljö
Lokalen har en avslappnad atmosfär. Här kan man slinka in på en drink, äta något litet eller välja en 3-rätters middag. Alla är välkomna, små och stora sällskap och det finns gott om plats, ca 140 sittplatser. Maten ligger i övre prisklass.
Hotellet var inte helt färdigställt på presslunchen men det mesta av restaurangens interiör med fina och roliga inredningsdetaljer var på plats, med plastskynken i bakgrunden.
Adress
Ringvägen 98, Clarion Hotel Skanstull, Stockholm
Clarions Tap Room
Tap Room i Clarion Amaranten är ett annat av deras samarbete med Marcus Samuelsson. Här kan du läsa mer om den restaurangen.