restauranger

Le Rouge i Gamla Stan

In restauranger on

Idag den 15 oktober 2015 hälsas vi välkomna av nya ägare – Bockholmengruppen – till anrika Le Rouge i Gamla stan (Stockholm). De har behållit inredningen i källarlokalen som går i Moulin Rouge-stil med röd sammet och gulddetaljer. Däremot är menyn ny – en restaurang fylld till brädden av entrecôte, lax och vin!

Maten är tydlig med två råvaror – entrecôte och lax i många varianter. Tyngdpunkten ligger på köttbiten men fokus ligger lika mycket på fantastiska grönsaksrätter och tillbehör. Sedan älskar de såser! Vad sägs om 15 såser och 5 smaksatta smör? Och du får själv välja. Femton såser gör alltid en skåning som jag glad på riktigt.

Till sin entrecôte får man välja tillbehör av de 20 såserna & smaksatt smör, 13 grönsakstillbehör och 6 potatisrätter.

Känslan de vill förmedla med sin mat är enkelt och generöst – entrecôte eller lax och välj de tillbehör av såser och grönsaker du gillar.

Ägartrion Mathias Pilblad, Peder Smith och Tiel Ridderstad från Bockholmengruppen som bjöd in oss på smakprovning berättar om sin mat med stolthet och smittande entusiasm.

Vi fick smaka rätter från en stor del av menyn och allt smakade riktigt gott. Vi var alla eniga, allting var sååå bra. Ansträngningen med grönsaksrätterna känns modern trots i övrigt klassiskt från det franska köket.

Hade jag varit vegetarian hade jag varit mycket nöjd med min tallrik med genomtänkta och välkomponerade grönsaksrätter. Helstekt purjolök med sötsyrlig lök med tryffel var en höjdare. Likaså helstekt blomkål eller grillad avokado med pimientos.

Bland förrätterna var lättgravad lax med råraka, prästost- och pepparrotskräm och carpaccio med Karl-Johan, parmesan, tryffel och lökkräm ljuvligt gott. Vilken lysande idé att steka laxfilén på en tunn skiva krispig brioche!

Le Rouge carpaccio

Le Rouge i Gamla Stan lax med råraka

Le Rouge lax med brioche

Le Rouge i Gamla Stan - fröyaloin

Av entrecôterna smakade vi bland annat hängmörad skare med fin köttsmak och japanska wagyu som smälte i munnen.

Ja, och sedan såserna! Mmm. Allihop. Detta blir nog det svåraste att välja nästa gång jag går dit. Servisens mardröm när man ändrar sig fem gånger under beställning :))

Le Rouge rouille och soya-majo

Le Rouge tryffel- och hummerbea

Desserterna var alla en fin frisk avslutning. Semifreddon på mjölkchoklad med torkad brownie, nougatine, körsbär och pistage var min favorit. Mina smaklökar var lite trötta vid det laget men piggnade till påtagligt. Vaniljparfait med persika och kaksmulor kom inte långt efter.

Le Rouge i Stockholm Semifreddo

Le Rouge Parfait med persika

Jag hoppas köket orkar hålla nivån hög och kreativiteten igång på grönsaks- och laxrätterna så att inte krogen blir en köttkrog där persiljekvisten lyfts bort. Sedan är inte jag sen att gå igång på 20 goda såser och jag tror att vi är mångai såsklubben.

Källarlokalen är väldigt speciell med sin inredning. Stämningen och musiken kommer att avgöra om det kommer att kännas som finkrog eller ett coolt, kitschigt ställe, generöst med god mat där man får bli lite högljudd, varm och rosig om kinderna.

Jag hoppas på det sistnämnda för jag har redan dammat av paljettoppen och ser framför mig en helkväll med jäkla god mat och gott vin, en kväll i Toulouse-Lautrec-anda under de röda sammetsgardinerna.

Förrätter kostar 115 -175
Laxrätterna 195-275
Vegetariskt 235-245
Entrecôte 245 – 600 (inkluderat tillbehören)
Dessert 35-95

Adress: Brunnsgränd 2-4, Gamla stan i Stockholm
Öppettider: tis 17.00 – 23.00, ons-tor 17.00 – 00.00, fre-lör 17.00 – 01.00

Följ dem gärna även på Le Rouge Facebook.

Bockholmengruppen driver även restaurangerna Bockholmen, Nybrogatan 38, Djurgårdsbrunn, Nytorget 6, Fågelbro krog och Meatballs For The People.

 

4 Kommentarer

 1. Monika 9 år sedan

  Hej!
  Lägger Le Rouge på minnet. Dit måste jag gå när vi åker till Stockholm någon gång i framtiden. Såg otroligt gott ut.
  /Monika

  • Monika 9 år sedan

   Ja, spara på tipset. Bra att ha när ni kommer hit. Trevlig helg Monika!

 2. Inga J. Wikstrand 9 år sedan

  Oj ojoj, vad gott allting lät, bra tips ju …
  /Inga :D

  • Monika 9 år sedan

   Kom upp så går vi dit! kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka