restauranger

Invigning av Playhouse Teater & Kök

In restauranger on

Playhouse Teater & Kök på Drottninggatan i Stockholm invigdes den 9 september. Playhouse Teater har funnits i 15 år men nu har de flyttat in i ombyggda lokaler och dubblerar antalet platser. Nytt är också att Playhouse i egen regi öppnar café och restaurang i lokalen. Maria Kaiser är restaurangchef och Patrick Hedlund köksmästare.

Playhouse restaurang

Playhouse vinflaskor

Playhouse är en intim teater där grundarna Björn Lönner och Elisabet Klason tar oss med till New York med amerikansk dramatik och nyskrivna pjäser, vilket de brinner för. Båda är skådespelare och utbildade i New York så det var där drömmen startade för 20 år sedan. När de berättade om hur de denna lyckliga dag uppnått sin dröm och sedan tillsammans klippte bandet, var inte ett öga torrt i salongen. Teaterns mecenat Svante Bergström avslutade skämtsamt med att ifrågasätta uttrycket att lycka inte går att köpa för pengar.

Teatern och restaurangens inredning andas deras vision – det känns spännande, lite dunkelt, tunga sammetsdraperier, mörka träslag, mässing – klassisk teaterkänsla men absolut toppmodernt.

Playhouse vy mot baren

Playhouse bar

Playhouse vackra Chambre Séparée som man kan boka.

Playhouse Chambre Séparée

Teaterbistron och caféets öppettider är självständiga och de kommer att servera frukost, lunch, middag samt drinkar i baren. Man är även välkommen in på bara kaffe.

Playhouse kantarellrisotto

Playhouse personal

Playhouse invigning restaurang

– När det inte är föreställning är en teater släckt och det är så trist, säger Lönner. Nu kommer restaurangen att vara öppen och hålla liv i lokalen. Vi hoppas att gästerna ska bli nyfikna på teatern och naturligtvis omvänt, teatergästerna bli sugna på god mat.

Vilken lysande idé! Kan varmt rekommenderas.

Första föreställningen Den stora måltiden har premiär den 16 oktober. Läs mer här.

Jag har även testat deras mat och vin – The Playhouse Menu. Se separat inlägg!

 

2 Kommentarer

  1. Monika 8 år sedan

    Vilket häftigt ställe! Måste jag testa när vi åker till Stockholm!
    /Monika

    • Monika 8 år sedan

      Ja, testa! Det är speciellt och verkligen häftigt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka