Bourbon Sipping Cream
Bourbon Sipping Cream – gräddlikör
Att sippa låter gott och Bourbon Sipping Cream låter ännu bättre.
Bourbon älskar jag i alla former (som bekant).
Såklart ska vi ha lite sipping cream och sippa på imorgon kväll efter maten. Låter inte bara gott, låter även tjuuusigt…
Recept från sena kvällar i New York
Linnea Johansson, supertrevliga, duktiga festfixaren i New York, gjorde den här drinken efter en helg i Nashville då hon hörde talas om en kvinna som gjorde sin egen bourbon sipping cream. Linnea var tvungen att testa och det blev så gott att drinken senare serverades på det legendariska hästracingpartyt Kentucky derby.
Receptet finns med i hennes bok Recept från sena kvällar i New York som dyker upp här på min blogg då och då.
Anpassa mängderna till personlig favorit
Jag testade en halv sats och den går nog åt nu medan jag skriver inlägget ha ha ;-)
Det är den godaste gräddlikör jag någonsin druckit (smakar åt Bailey-hållet). Godare än godis.
Det som är så bra med att göra saker själv är att man kan anpassa smaken efter egen preferens och det blir precis som man vill ha det. Hur man till exempel upplever sötma är väldigt personligt. Mängden alkohol är också lätt att anpassa och det kan också vara en kostnadsfråga. Prova dig fram och smaka av på vägen så hittar du din favorit.
Bourbon sipping cream
10-12 glas
2-4 dl bourbon eller whisky
2 dl vispgrädde
400 g (ca 1 brk) sötad kondenserad mjölk
1 msk pulverkaffe
2 msk chokladsås
2 msk vaniljsocker
ev 2 msk florsocker (tillsättes i slutet om du vill ha den extra söt)
Gör så här
Börja med den mindre mängden bourbon (lagt till kommentaren för jag har upptäckt att vissa tycker det smakar för mycket bourbon).
Kör alla ingredienser i en mixer. Smaka av och öka mängden bourbon efter behag. Jag älskar bourbon och slår gladeligen i den större mängden.
Tillsätt florsocker om du vill ha det sötare.
Spriten konserverar grädden och gör att den håller i kylen minst 2 veckor.
Servera din Bourbon Sipping Cream kall med några isbitar.
Glöm inte att röra/skaka om vid varje påfyllning!
Passar bra att sippa på efter maten – perfekt dessert.
8 Kommentarer
-
Inte för att jag vet vad det här är, men det låter väldigt gott. (undrar bara om man ”måste” vänta till efter maten?)
-
Blir liknande Baileys – alltså typ en gräddlikör. Jag gillar inte Baileys så för mig är det här kanon att jag kan blanda till det i min smak. Det får inte vara för sött om jag ska tycka om det, så i med mer sprit he he ;-) Skulle vilja påstå att det här är gott precis när som helt. Kram
-
-
Verkar krångligt det där med kondenserad mjölk?
-
Kondenserad mjölk finns i en burk bland bakgrejorna. Inte mer krångligt än att ta konservöppnaren :-) Det finns en karamelliserad variant som är färdigkokt till kolakräm. Den varianten blir inte så bra i gräddlikör ;-) Ibland står burkarna bredvid varandra.
-
-
Inget som lockar mig precis men måste berömma bilden, så bra tagen
-
Tack, tack! Nä, alkohol är inte din grej :-) Har du smakat Baileys någon gång?
-
-
Muuuuums!!
-
Ja, så in i. ”håller två veckor i kyl”, ha ha ha. Inte grädden som konserverar likören här inte. Puss
-