destillatDRYCKevents

Motörhead rom

In destillat, DRYCK, events on

Motörhead rom

Motörhead lanserar mörk rom

I pressinbjudan är jag välkommen till en romprovning på Tweed, en av Stockholms populäraste barer i Gamla stan. Vi ska prova oss igenom utbudet av kvalitetsrom i Sverige.

Vi börjar vår romprovning med ett blindtest där vi smakar 5 olika rom och sedan får vi fortsätta i baren där ett stort utbud är framdukat.

Mörk rom är en av de spritsorter som ökar mest i Sverige, speciellt sipping rom som helst sippas rumstempererad och ren. Nu lanserades Motörhead Premium Dark Rom, i lördags, 1 december.

Provningen leds av Örjan Westerlund, connoisseuren som är en av Sveriges mest lästa författaren inom dryck, främst destillat, med över 30 böcker bakom sig.

Motörhead rom

Romprovningen

Plantation

Den första vi smakade på visade sig vara storsäljaren Plantation Grande Reserve Barbados (nr 10310) (Barbados) 289:-. Romen är ljus med sötma av vanlj och arrak och tydliga citrustoner. Romen är lite stickig och i eftersmaken finns en beska som kommer från faten, berättar Örjan.

Jag tyckte att romen doftar ljuvligt gott, kan tänka mig doften i hemmet som en såndär rumsspray, he he.

Barceló

Nummer två i provningen är Barceló Gran Añejo (nr 578) (Dominikanska Republiken) 259:-. Den gjorde inget större intryck, smakade lite oljigt och beskt med en ton av choklad.

Diplomático

Vår tredje rom i blindtestet blev en favorit, inte bara hos mig men hos många. Det var Diplomático Reserva Exclusiva (nr 356) (Venezuela) 525:- En ljuvlig sötma av russin, nötter, sherry och massor med övermogen banan, vi hittar lakrits och lite blommigt lavendel. Mycket fina smaker – ville genast ha en chokladbit och gärna en cigarr. 

Motörhead

Den fjärde i raden var nyheten Motörhead Premium Dark Rom (nr 11450) (Dominikanska Republiken) 369:- Jag hittade lite brända toner, doft av släckt cigarr i askkopp, arrak och kola.

Med tanke på att märket signalerar tuffa män och hårdrock måste jag säga att de lyckats bra – doften är mycket manlig och lite sexig. De mjuka tonerna i romen av vaniljkola och lätt sötma från muscovadosocker får väl representera de hårda killarnas mjuka ballader.

Caña de Emperador

Sist men inte minst Caña de Emperador 16 Years (nr 752) (Guyana) 599:-. En mycket komplex rom, spritig och eldig med många olika toner –  sultanrussin, muscovadosocker, kanel, choklad och tobak. 

Motörhead rom

Fakta Motörhead Dark Rom

Lagringen sker på amerikanska bourbonfat i åtta år i ett solerasystem som ger en rundare och fylligare rom med konsekvent hög kvalitet.

Systembolagets fasta sortiment, 360 butiker.
Artikelnummer: 11450-01
Pris: 369 kr
Producent: Götene Vin & Spritfabrik AB
Leverantör: Brands For Fans Sweden AB
Alkoholhalt: 40,0 %
Ursprung: Dominikanska Republiken

Motörhead rom

Om Brands For Fans

Brands For Fans är ett svenskt företag på en global arena, ledande inom försäljning och marknadsföring av alkoholdryck producerad med och av artister. Via livsstilsprodukter vill de stärka bandet mellan artister och deras fans.

Varumärken: Ghost, Hammerfall, In Flames, Jonas Åkerlund, Motörhead, Mustasch, Plura, Rammstein, Scorpions, Slayer, Status Quo och Sweden Rock Festival.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka