restauranger

Bonnie’s – Bank Hotels restaurang

In restauranger on

Bonnie’s – Bank Hotels restaurang

 

Bonnie’s

Bank Hotel vid Nybrovikens kaj i Stockholm öppnade i augusti (2018). Jag var där på en pressvisning (se hela inlägget) och en fantastisk lunch i hotellets vackra restaurang – Bonnie’s.

Bank Hotel är centralt beläget på Arsenalsgatan 6 på Blasieholmen i ett gammalt bankpalats från 1910 som med varsam hand renoverats till ett boutiquehotell. Bank Hotel är en del av Stureplansgruppen.

Gammal bankhall

Hotellets otroligt pampiga och vackra restaurang Bonnie’s är belägen i den gamla bankhallen med väggmålningar, marmorgolv och sex meter i takhöjd. Till och med den gamla väggklockan finns kvar.

Bank Hotel

Bonnie’s meny

Menyn inspireras från Europas kuststäder, ett antal rätter är signaturrätter specifika för Bank Hotel.

Bonnie’s har 94 platser och erbjuder skräddarsydda cocktails, ett säsongsbaserat teutbud, moderna alkoholfria drinkar samt en välkomponerad vinlista.

Bank Hotel Bonnie's

Kreativ inledning på lunchen

Lunchens inledning börjar väldigt trevligt. Istället för att sätta fram den sedvanliga brödkorgen med en bytta smör, får vi ett vackert fat med ljummen foccacia med smör och riven Parmigiano Reggiano. En bra idé att ta efter.

Bank Hotel Bonnies

Oförglömlig förrätt

Vår förrätt som är en ostronsoppa var så bra att den så här i slutet av 2018 ligger bland topp fem av det bästa jag ätit under året. Jag har tänkt på den här soppan många gånger och måste tillbaka till Bonnie’s. Den lär finnas på ordinarie meny, i alla fall när jag kollade upp det.

Hur ofta äter man något oförglömligt?

Bank Hotel Bonnie's

Toppklass

Vår huvudrätt var även den i absolut toppklass, piggvar med curry, kantareller, blomkål och potatis. Väldigt gott och smakrikt.

Vinerna till rätterna satt som en smäck, se hela specialmenyn nedan.

Bank Hotel Bonnie's
Bank Hotel Bonnie's

Årets Affärskrog 2018

Bonnie’s utsågs nyligen till Årets Affärskrog 2018 av Dagens Industri och DI Weekend. 

Motiveringen löd:

” I den gamla bankhallen förenas klassisk lyx med gangsterromantik. Här samlas gräddan av svenskt näringsliv för att krossa spargrisar i guld och choklad. Di Weekends utmärkelse Årets affärskrog 2018 går till Bonnie’s i Bank Hotel. ” – Dagens Industri

”Årets Affärskrog handlar inte om vilken restaurang som får högst betyg. Vinnaren måste även få höga poäng i Di Weekends krogtest och stor vikt läggs även vid faktorer som tillgänglighet, social miljö och det som brukar kallad ambiance. Det ska vara en restaurangupplevelse som känns relevant och ligger i tiden.”

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka