Praliner och choklad för själen
Praliner och choklad, hallå alla chokladälskare!
Choklad för själen heter en bok av min fina vän Ulrica Grahl. Boken är fylld av praliner, desserter, bakverk, tryfflar, fudge och annat gott – allt med härlig choklad.
Bakboken (heter det så?) är en kanonbra present eller julklapp till chokladälskare, vilket egentligen är alla he, he. Eller?
Alla recept är enkla för att lyckas hemma i köket.
Här kan du köpa boken – Choklad för själen
Chokladälskaren Ulrica Grahl
Underbara, sprudlande Ulrica arbetar med choklad på heltid. Hon håller kurser i pralintillverkning, både för privatpersoner (i sin chokladverkstad eller hemma-hos) och för företag (10-65 deltagare).
Man lär sig grunderna och man får prova olika smaksättningar och lära sig vad som passar tillsammans – både klassiska smaker men även testa lite vildare, personliga idéer. Sen går man hem med en lyxig ask med sina handgjorda chokladpraliner.
På Ulricas hemsida hittar du hennes blogg, som firade 5 år förra veckan, med en massa trevliga recept. Där finns också information om kurserna.
Kurs i pralintillverkning
Jag var på en av Ulricas kurser i pralintillverkning före sommaren. Jag har aldrig gjort en chokladpralin i hela mitt liv men, som med så mycket annat, är det så lätt när man vet hur man ska göra.
Det var en kväll fylld med skratt, tempererande, bankande, smaksättande, allt medan vi drack bubbel och åt jordgubbar – förstås ripplade med fin mörk choklad.
Kortfattat, en helkväll med ljuvlig choklad för själen.
Ett av mina favoritrecept från boken är Limefudge och länken flyttar dig direkt till receptet!
Adam Lund, tvåa i Mästerkocken 2018 var också där för att lära sig mer om pralintillverkning.