ARTIKLARevents

Grilled Cheese Sthlm ’16

In ARTIKLAR, events on

Grilled Cheese Sthlm ’16

 

Stockholm godaste Grilled Cheese

Matfestivalen Grilled Cheese Sthlm ’16 arrangerades längs kajen utanför Spritmuseum på Djurgården. Åtta foodtrucks fajtas om titeln Stockholms godaste grilled cheese.

Grilled cheese Sthlm'16

Ursprungsidé från USA

Konceptet grilled cheese har sitt ursprung i USA och kom till Stockholm förra året, 2015. Det blev en dundersuccé. Vårt intresse för smält ost och bröd i olika former, gärna tillsammans med öl, är stort och mer populärt än någonsin.

Åtta olika foodtrucks tävlade med sina varianter av grilled cheese – den varma mackan – självklart med egen twist.

Spritmuseum satte upp två beer-gardens med tjugotalet kranar svensk öl från olika hantverksbryggerier.

Grilled cheese Sthlm'16
Grilled cheese Sthlm'16

Olika kategorier

Tävlingen har två kategorier:

True – äkta Grilled Cheese som bara får bestå av bröd, ost och smör.  Freestyle – som hörs på namnet, är friare i sin komposition.

Ingen annan mat får serveras i samband med eventet.

En jury finns på plats för att kora en vinnare men vi besökare får rösta på vår favorit i kategorin Publikens Pris.

Grilled cheese Sthlm'16

Vinnarna

Juryns vinnare 2016:
’Best In Show – True Grilled Cheese’ – Fred’s Food Truck grilled cheese med lagrad cheddar, gouda och pepperjack ost.

’Best In Show – Freestyle’ – P.M Pires med pesto och tomat.

’Publikens pris’ – HK’s Lila Food Truck som totalt fick flest röster och allra bäst gick det för deras freestyle med cheddar, emmentaler, hjortronsylt & jalapeños.

Grilled cheese Sthlm '16

Vad tycker vi, familjen på 5 personer?

Vi är helt eniga om att vår favorit med vårt toppbetyg var samma som Publiken valt – HK’s Lila Food Truck med sin otroligt goda freestyle. Den måste provas hemma.

Vi är helt eniga med juryn om deras val av True Grilled Cheese. Fred’s Food Trucks ostblandning var perfekt – precis så här ska en äkta varm macka smaka. Heja!

Ett stort plus i kanten till The Italian Cousins. Dessa genuina italienare serverade festivalens lyxmackor på en pinne med superfina italienska råvaror, ostar to-die-for. Mackan var liten men prisvärd med tanke på råvarorna. Vi önskade oss ett glas vin till dessa små fina godbitar.

Grilled cheese Sthlm'16

Juryns konstiga val

Däremot förstår vi inte alls juryns val av P.M Pires macka med pesto och tomat som bäst i kategorin Freestyle. Derad grilled cheese var extremt oljig, brödet av den enledningen soggigt, och peston smakade bara enkel torkad örtblandning som man köper på burk.

Smakade inte juryn samma varma macka som vi?

Festivalens mest prisvärda grilled cheese var odiskutabelt Soulistic Food Trucks jättemacka för ynka 50 kr. Den var god men ingen av oss gick riktigt igång på de snälla smakerna.

Grilled cheese Sthlm'16

Vad tyckte vi om arrangemanget?

Matfestivalen var välarrangerad och genomtänkt vilket gör att man gärna vill tillbaka nästa gång.

Det fanns gott om plats att sitta och äta i den otroligt vackra omgivningen och bra med plats att röra sig i området. Grilled Cheese Sthlm hade tillräckligt många food trucks för att smakresan skulle vara intressant och spännande. Det var bra med ett enhetligt pris på både mackor och dryck.

Flera av truckarna måste hitta ett bättre system i framtiden för att effektivisera sin servering. Det var på tok för lång väntetid hos några, onödigt lång.

Till sist, tycker vi att vanligt baguettebröd inte hör hemma bland grilled cheese, i synnerhet om det inte grillas ordentligt (på grund av tidsbrist och långa köer). Det blir bara fylld baguette.

Grilled cheese Sthlm'16

Andra matfestivaler i Stockholm

En annan favorit bland matfestivaler i Stockholm är den årliga

Smaka på Stockholm mitt i sommaren i Kungsträdgården.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka