ARTIKLARDRYCKeventsvin

Italiensk alla hjärtans dag

In ARTIKLAR, DRYCK, events, vin on

Var så goda! Här kommer vin- och matinspiration till alla hjärtans dag. ett vin, allegro primitivo (ekologiskt), perfekt till en hel italiensk meny.

Vinmakaren bakom välkända vinet Allegro Primitivo (74 kr nr 32412) har länge kallats The Tattoo Blend för att det hållit så jämn kvalitet under de femton år det funnits på Systembolaget. Sitter alltså som en tatuering. Nu lanseras vinet med en ny tattoo-inspirerad design som är både rockig och romantisk med budskapet ”always on my mind, forever in my heart”.

Vad passar bättre till alla hjärtans dag?

Oenoforos bjöd till presslunch där vi skulle få smaka en valentine-meny som var framtagen genomgående till vinet. Såklart blev det solig, jättegod italiensk mat och platsen var trevliga kvarterskrogen Piatti på Östermalm i Stockholm.

Restaurang Piatti

Vi började med hjärtformad carpaccio på oxfilé med ruccola, hyvlad parmesan, salt, peppar och balsamico.

Hjärtformad carpaccio på oxfilé

Nästa rätt var en tunn pizza med tomatsås, toppad med buffelmozzarella och salvia, såklart bakad som ett hjärta.

Hjärtformad pizza med buffelmozzarella

Tredje och sista rätten före dessert var salsiccia gjord på fläskbog som låg på en ugnsbakad potatis, toppat med fänkålsröra smaksatt med vitlök, paprika, vin, svartpeppar och olivolja. Det lilla hjärtformade tornet låg på en spegel av samma tomatsås som till pizzan men utan basilika.

Salsiccia med fänkål

Avslutningen var en len vaniljpannacotta, tjusigt dekorerad med rosenblad.

Pannacotta med Allegro Primitivo

Den coola tårtan som ni ser på bilden kom från Tårtverkstan i Täby. Vi fick inte smaka men den var snygg att titta på. Det är så typiskt Oenoforos, att förutom perfekt vin och mat, tänka igenom alla detaljer för att bjuda på en upplevelse när de arrangerar events. Tårtan är ett exempel. Kaktusarna är en annan.

Allegro Primitivo med kaktusar och tårta
Till gästerna som hade speciella kostönskemål trollades det snabbt fram en sallad på buffelmozzarella samt en vegetarisk pasta med tomatsås och svamp. Där fick ni ytterligare inspiration med rätter som passar bra till vinet.

Buffelmozzarella- och tomatsallad
Buffelmozzarellasallad med tomat
Jag tyckte pizzabitarna var så himla goda i sin enkelhet att jag bad om ingredienserna till tomatsåsen. Se recept i separat inlägg!

Tack för en mycket trevlig, god och inspirerande lunch med Italien och Allegro Primitivo!

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka