restauranger

Teatern – Stockholms nya spännande matscen

In restauranger on

Teatern i Skanstull på Södermalm i Stockholm är en ny spännande matscen som samlar flera av Sveriges främsta kockar. Detta matmecka ligger mitt i Ringen köpcentrum och ombyggnaden är inne i sitt slutskede. Teatern öppnar den 5 december (2015).

Teatern är ett nytt koncept med mat från nio olika kök med olika inriktningar samt ett patisserie. Maten äter man på en av Teaterns cirkel med 250 sittplatser eller tar med sig.

Ricard Constantinou, (vänster på näst sista bilden) entreprenören bakom bl a Panini Internazionale, Printz och K25 , som varit med och utvecklat konceptet tillsammans med AMF Fastigheter (ägare) har lång erfarenhet från restaurangbranschen och tack vare hans personliga kontakter har Teatern kunnat knyta till sig dessa framstående kockar. Ricard berättar om konceptet:

– Kändiskockarna har verkligen utmanats – de ska möta en helt ny publik. Utan att tumma på den kvalitet de står för ska enkla och opretentiösa rätter serveras från morgon till kväll, passa de flesta plånböcker och servicen ska vara snabb. Tydlig trend är grönsaker.

Teatern Skanstull

Namnen på de olika köken släpps efter hand, berättar Henriette Johansson, centrumchef (höger på bilden nedan). Hittills är fyra kök kända och för dagen ett femte. Jag har tidigare skrivit om RingenMagnus Nilsson – Fäviken Magasinet och om Adam & Albin Matstudio.

Idag (21/10) visas Teatern för första gången och ytterligare ett namn av de tio ska släppas. In på scenen kommer Daniel Roos, hyllad konditor med OS-guld, nobeldessert, kunglig bröllopsdessert, kocklandslaget, chefskonditor Operakällaren m m i sitt cv. Med sig har han ett smakprov på sin nobeldessert med salmbär och saffran, smaker från Gotland. Att i röd bygghjälm och neonväst tillsammans med Daniel (i mitten på bilden nedan) äta hans dessert tycker jag slår nobelmiddagen.

Ringens nya matscen Teatern med Daniel Roos

Köken i Teatern så här långt:

Korvkiosk (Fäviken Magasinet – Magnus Nilsson) som jag smakar här)
Raamen – nyskapande nudelrätter med svenska smaker (Adam & Albin Matstudio)
Snack Bar (Chez Betty – Linus Ahlstedt och Mikael Gröndal) – tolkning av sydfransk snabbmat
The Plant (Maximillian Lundin) – ekologisk vegansk fastfood
Daniel Roos – patisserie, bageri och smörrebröd till lunch

Teatern i Ringen koppartak

Lokalens vackra tak.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka