ÄGGLCHF & LOWCARB

Fläskpannkaka LCHF

In ÄGG, LCHF & LOWCARB on

Fläskpannkaka

Klassisk fläskpannkaka LCHF

Den här fläskpannkakan passar alla, inte bara lchf:are. Den är väldigt mättande och perfekt lunchmat.

Receptet är Airams och tillhör numera lchf-klassikerna. Jag kan nästan göra den medan jag blundar.

Jag har två små tricks som gör fläskpannkakan godare tycker jag.

Mina tricks är att jag lägger ett bakplåtspapper i min ugnsform vilket gör att botten och kanterna inte blir så mörka. När botten och kanterna gräddas för hårt tycker jag att pannkakan får en trist och besk äggsmak. Jag gillar den ljusare och mjukare. Bonus är att formen även blir lättare att diska.

Jag låter formen stå kvar en stund i eftervärme så att pannkakan sätter sig och svalnar långsamt. Då blir den perfekt enligt mig.

 

Fläskpannkaka LCHF

4-6 port

3 pkt bacon
8 ägg
1,5 dl vispgrädde
50 g smör
250 g keso
150 g mild gräddost, delad i små kuber

Gör så här

Sätt ugnen på 225C.
Lägg papper i formen som jag gör, annars bara skippa det. Så här formar du lätt ett bakplåtspapper.

Klipp eller finstrimla bacon och lägg i en långpanna och klicka över smöret. Stek i ugnen tills baconbitarna fått färg och är knapriga.
Vispa under tiden ägg med grädden och blanda ner keson.
Ta ut långpannan och fördela osttärningarna över baconet och slå över äggstanningen.
Grädda tills fläskpannkakan är gyllene.

Stäng av värmen och låt fläskpannkakan stå kvar i ugnen, kanske 15-20 minuter. Det är någonting jag gör för jag tycker den blir mycket godare men du kan såklart äta den direkt.

Till fläskpannkakan serverar du lingon som är osockrade eller sötade med något lowcarbalternativ.

Pannkakan är även god kall.

LCHF fläskpannkaka sidan

 

Andra äggrätter

Jag varierar den här fläskpannkakan med världens godaste, krämigaste och lyxiga Äggröra eller knaprig Ostpanerad omelett. Testa gärna!

Du hittar många bra recept till mat för lchf och locarb hos Dietdoktorn.

1 Kommentar

  1. Ingrid Österheim 10 år sedan

    Jag skall absolut testa eftersom vi ofta äter ”äggakaga”.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka